Consiliul Judetean Timis vrea sa realizeze doua noi noduri de acces pe autostrada, din fonduri europene

De Marcel Hoster
4Comentarii
Consiliul Judetean Timis vrea sa realizeze doua noi noduri de acces pe autostrada, din fonduri europene
© TION: Consiliul Judetean Timis vrea sa realizeze doua noi noduri de acces pe autostrada, din fonduri europene
Şefii Consiliilor Judeţene din Regiunea Vest au reuşit în sfârşit să se înţeleagă asupra proiectelor prioritare de drumuri locale care vor fi depuse spre finanţare în noul ciclu financiar al Uniunii Europene. Vestea bună pentru timişeni este că cele mai importante proiecte promovate sunt legate de autostrada A1, mai precis realizarea unor noi noduri de acces, respectiv reabilitarea unui drum judeţean care să servească aceluiaşi scop.

După ce la ultima şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Timiş reprezentanţii Aradului şi ai Caraşului nu au reuşit să ajungă la un numitor comun în legătură cu drumurile judeţene care vor fi promovate pentru a fi reabilitate din bani europeni, vineri, la Deva, după trei zile de discuții, s-a reuşit rezolvarea disputei. Aşadar, a fost realizată lista finală a proiectelor ce vor fi susţinute, de comun acord, pentru a se obţine finanţarea.

În ceea ce priveşte Timişul, Consiliul Judeţean a susţinut şi au fost aprobate trei proiecte legate de autostrada A1. Mai precis, este vorba de realizarea de două noi noduri de acces pe autostradă şi modernizarea unui drum judeţean care va oferi legătura judeţului cu nodul de la Pecica. Nodurile de descărcare circulaţie pe Autostrada A1 vizate de CJT sunt cele de la Bethausen şi Sanoviţa şi vor asigura interconectarea cu DJ 609, DJ 609B, DJ 609C, DJ 681C şi DJ 609A. De asemenea, se doreşte modernizare drumului judeţean DJ 693 pentru interconectarea la A1, în judeţul Arad şi a unui pod peste Mureş, la Pecica în judeţul Arad, lungimea totală a drumului este de 57 km, din care este necesar a fi modernizaţi circa 30 km.

De asemenea, pe lista proiectelor aflate în lista de rezervă se află proiectul unui alt nod de acces pe A1, la Recaş.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor