Consiliul Judetean Timis va cere, din nou, finantare europeana pentru doua drumuri – 25 de milioane de euro

De Adrian Panduru
2Comentarii
Consiliul Judetean Timis va cere, din nou, finantare europeana pentru doua drumuri – 25 de milioane de euro
© Foto: arhiva
Două proiecte pe fonduri europene pentru reabilitarea unor drumuri județene din Timiș vor fi redepuse pentru finanțare de consiliul județean, după ce, într-o primă fază, au fost retrase. Acum a venit rândul redepunerii lor pentru finanțare, iar suma necesară reabilitării drumurilor nu este mică – 25 milioane euro. Se fac ultimele retușuri pentru ca proiectele să fie complete și să atragă banii europeni necesari reabilitării drumurilor.

Este vorba despre drumul judeţean Parţa – Peciu Nou – Foeni şi cel de la Cărpiniş până la ieşirea din judeţ, Variaş – Gelu, pe unde se trece în judeţul Arad şi se face legătura pe la Pecica, direct în autostradă. Proiectele au fost depuse pentru finanțare cu bani europeni la ADR Vest, în noiembrie 2016, dar ulterior au fost retrase. Acum se lucrează la ele, au apărut modificări și vor fi redepuse pentru finanțare. Cei care fac aceste proiecte trebuie să se miște repede.

„Se lucrează la proiecte, avem termen până la sfârşitul lunii februarie să le redepunem la ADR. Au apărut modificări, au apărut și anumite probleme din punct de vedere al suprafeței de teren. Totul se reglementează și proiectele vor fi depuse în termenul stabilit. Sper să nu fie probleme. Aceste drumuri sunt în cadrul unor hotărâri ale Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest), din care fac parte toate cele patru județe din Regiunea 5 Vest. Nu se <<încalecă>> de a veni alt județ și a depune în locul nostru. Trebuie însă să ne mișcăm repede, pentru că suntem un pic întârziați. Sper cât mai repede să semnăm contractul de finanțare”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Despre depunerea acestor proiecte spre finanțare a vorbit și Sorin Grindeanu, fost președinte al CJ Timiș, actual prim ministru al României. În octombrie 2016, Sorin Grindeanu a spus că se vor depune cele două proiecte pentru reabilitarea drumurilor județene pentru a se accesa fonduri europene pe măsura 6.1, Infrastructură.

Articole pe aceeași temă:

Consiliul Judetean Timis vrea 25 de milioane de euro de la Uniunea Europeana, pentru drumuri2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor