Consilierii judeteni din Timis cauta modalitati de a finanta cluburile sportive unde institutia este asociata

De Adrian Panduru
Consilierii judeteni din Timis cauta modalitati de a finanta cluburile sportive unde institutia este asociata
© TION - Consilierii judeteni din Timis cauta modalitati de a finanta cluburile sportive unde institutia este asociata
Consilierii judeţeni din Timiş au discutat în şedinţa de plen de vineri şi despre asocierea cu cluburile sportive. CJ Timiş este asociat la cinci astfel de cluburi, iar, conform unei Ordonanţe de Urgenţă din 11 martie 2015, acest lucru nu va mai fi posibil de acum încolo. Astfel, consilierii județeni sunt nevoiți să găsească alte forme de finanţare.


Consilierii judeţeni au întrebat în şedinţa de plen dacă se mai pot finanţa aceste structuri sportive. Este vorba despre modificarea cadrului legislativ din luna martie a anului curent, mai precis interdicţia de a finanţa asocieri între instituţiile publice şi cluburile sportive.

„În aceste condiţii, având în vedere că actul normativ a apărut în luna martie, consideraţi că mai putem finanţa aceste cluburi?”, a întrebat consilierul judeţean PNL Marius Martinescu, în plen.

Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, a explicat că nu există interdicţie de a finanţa cluburile.

„Nu există interdicţie, s-au stabilit nişte modalităţi mai clare. Eu l-am împuternicit pe domnul secretar împreună cu serviciul juridic, economic şi sportiv-cultural să poată participa şi să putem găsi formula de a ne pune legal pe linia de finanţare. Asta cred că se va putea face prin noua formulă legislativă şi prin rectificarea bugetului şi vom putea discuta sume care se retrag sau care se adaugă. E prea devreme să spunem că suntem dumiriţi, domnul secretar o să vină să ne spună ce dificultăţi are, să ne spună în ce formă vom putea continua activitatea”, a spus Titu Bojin.

CJ Timiş a alocat la începutul anului bani pentru cluburile sportive unde este asociat. Conform Hotărârii de consiliu judeţean din 28 ianuarie 2015, „în contul ACS Poli Timişoara se alocă suma de 2.000.000 lei, pentru a fi utilizată potrivit hotărârilor Adunării generale şi deciziilor Consiliului director ale ACS Poli Timişoara şi în conformitate cu scopul şi obiectivele acesteia şi reglementările legale în vigoare, în contul Asociaţiei ,,Baschet Club Timişoara” se aloca suma de 900.000 lei; în contul Clubului Sportiv ,,Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timişoara’’, se alocă suma de 950.000 lei, în contul Asociaţiei Sportive Clubul de Handbal Politehnica Timişoara se alocă suma de 600.000 lei; în contul Asociaţiei Judeţeană de Canotaj Timiş se alocă suma de 100.000 lei”.

„Situaţia creată prin apariţia acestei ordonanţe în luna martie este destul de delicată. Această instabilitate legislativă este reclamată frecvent de mediul economic şi cluburi. Avem nevoie în primul rând de un punct de vedere juridic foarte clar. Noi am votat la începutul anului alocarea unei sume de bani cluburilor cu care suntem asociaţi, toate aceste cluburi şi-au făcut o strategie cu convingerea că vor primi acele sume de bani”, a spus consilierul judeţean PNL Adrian Păşcuţă.

Articole pe aceeași temă:

CJ Timis nu mai are voie sa conduca cluburile sportive pe care le finanteaza0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !