Conditiile meteo i-au facut pe soferi sa circule cu atentie

De D.B.
Reactualizat la:
1Comentariu
Conditiile meteo i-au facut pe soferi sa circule cu atentie
Iarna grea i-a ținut pe șoferii timișoreni în casă în prima zi de cod galben de ninsori. Poliția Rutieră a anunțat că, față de o zi obișnuită, în care au loc în jur de 10 – 15 tamponări, vineri, când Timișoara a fost acoperită de zăpadă, s-au înregistrat doar trei tamponări ușoare.

Codul galben de ninsori, viscol și polei a intrat în vigoare vineri dimineața, la ora 10:00 şi este valabil până duminică seara, la ora 20:00. În primele ore ale dimineații ninsoarea a acoperit Timișoara, motiv pentru care puținii șoferi care s-au aventurat să scoată mașinile din garaj s-au deplasat foarte greu pe străzile municipiului.

Potrivit Poliției Rutiere, în cursul zilei de vineri, la Timișoara au avut loc doar trei tamponări ușoare, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, deși într-o zi obișnuită au loc în jur de 10 astfel de tamponări. Pe străzile din Timișoara au ieșit mai multe echipaje de polițiști care au dirijat și monitorizat traficul rutier. Din fericire, până la ora relatării nu au avut loc blocaje în județul Timiș, iar polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu se deplaseze pe drumurile naționale decât în caz de urgență. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să își echipeze autoturismele adecvat cu cauciucuri de iarnă și lanțuri antiderapante, iar dacă aleg să meargă la drum lung să se intereseze înainte despre strarea șoselelor.

UPDATE. Timişorenii nevoiţi să circule astăzi cu tramvaiul  pe Calea Buziaşului au simţit din plin urgia zăpezii. Pe linia de tramvai paralelă cu zidul care străjuieşte cimitirul din zonă s-a înzăpezit macaz după macaz, iar vatmanii s-au chinuit să elibereze, cum au putut, cu lopata, zonele în care omătul a blocat circulaţia. Prima întrerupere s-a produs în jurul orei 14 şi a durat mai mult de jumătate de oră. Mulţi dintre călători au preferat să -şi continue drumul pe jos, prin ninsoare. Alţii însă, mai ales pasagerii în vârstă, au rămas să dârdâie în vagoane. Întreruperi, de durată mai mică, s-au produs de alte două ori până seara. Situaţii similare s-au înregistrat şi pe alte linii de tramvai.

Circulaţia s-a blocat astăzi şi pe strada Liviu Rebreanu din Timişoara. În acest caz nu pentru tramvaie, ci pentru maşini. Carosabilul complet necurăţat de omăt  a făcut ca, la ora 16, să se stopeze complet traficul. „Aproape 20 de minute am stat pe loc, bara la bară, cu maşinile, apoi circulaţia s-a reluat cu 10 km/oră. Am parcurs strada Rebreanu în 45 de minute, timp în care nu am văzut vreun utilaj de deszăpezire pe-acolo”, a transmis un cititor al www.tion.ro.

UPDATE. Urgia omătului pe DN 59

Ninsoarea a făcut legea în această  după-amiază pe DN 59, drumul care duce de la Timişoara spre Beograd. Imediat după ce au trecut de zona supermarketurilor dinspre Şag, şoferii s-au văzut nevoiţi să înfrunte adevărate troiene pe carosabil, viteza de circulaţie nedepăşind 30 km/oră. Trei utilaje de deszăpezire şi-au făcut apariţia dinspre Jebel la ora 16,20, însă, deşi rulau în coloană compactă, păreau să acţioneze destul de ineficient, intimidate de furia iernii.

Două BMW-uri s-au tamponat uşor, cu 5 km înainte de localitatea Voiteg, iar poliţiştii au sosit la faţa accidentului. Cam acela este şi punctul de la care nici urmă de utilaj de deszăpezire nu s-a mai arătat pe drumurile spre Moraviţa, Denta sau Banloc, drumurile fiind întrutotul lăsate în seama stihiilor iernii. Inevitabil, mai multe autoturisme au derapat de pe carosabil.

Nu toate activităţile au fost paralizate, totuşi, din cauza zăpezii. O prostituată a rămas la datorie,  pe marginea drumului , în parcarea dintre Şag şi Jebel, păzindu-se de ninsoare cu o umbrelă mare, albastră, n speranţa că  va ademeni niscaiva clienţi dintre şoferii dornici să combată cu metode fierbinţi gerul zilei.

Şoseaua care străbate centrul oraşului Deta era complet necurăţată vineri, după ora 19. Nici urmă de plug de zăpadă sau alt utilaj de curăţare, de la un capăt la celălalt al oraşului. Ocupat, probabil, cu probleme mai urgente, primarul localităţii nu s-a sinchisit de detalii precum deszăpezirea nici măcar în faţa primăriei. Oamenii s-au îngrijit însă de trotuarele din faţa caselor şi au pus umărul la împins maşinile înzăpezite.  Nici pe drumurile care leagă Deta de localităţile învecinate, precum Denta, Opătiţa sau Banloc, nu s-a rătăcit, până la lăsarea întunericului, vreun utilaj de luptă cu neaua.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor