Concurs de procese simulate la Timisoara

De Adrian Panduru
1Comentariu
Concurs de procese simulate la Timisoara
© Concurs de procese simulate la Timisoara (foto: arhiva)
Un nou concurs de procese simulate va avea loc la Timişoara. Evenimentul are drept scop punerea în practică a cunoștințelor acumulate până în prezent în acest domeniu de către studenții anilor III și IV de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara.

ELSA Timişoara (The European Law Students’ Association), prin intermediul departamentului Activităţi Academice, organizează în data de 11 noiembrie „Concursul de procese simulate” (MCC-Moot Court Competition) pe tema „Drept Civil. Obligații”, la Curtea de Apel Timișoara, începând cu ora 16:00. Cu această ocazie, studenții au șansa de a se prezenta ca niște adevărați avocați în fața juriului compus din trei profesioniști, cadre didactice.

În data de 11 noiembrie, pe durata desfășurării procesului simulat, judecătorii sunt lect. dr. Florina Popa, conf. dr. Florin Mangu și lect. dr. Codruța Guzei – Mangu.

Participanţii vor fi împărțiți în echipe de câte doi și vor avea ocazia de a fi, pentru o zi, avocaţi ai reclamantului sau ai pârâtului, urmând să îşi susţină oral pledoariile cu privire la o speţă anterior selectată, folosind argumente cât mai solide şi mai pertinente, bazate pe o cercetare amănunţită a doctrinei şi a jurisprudenţei, astfel încât să reuşească să convingă completul de judecată.

Orice persoană care are curiozitatea şi dorinţa de a intra pentru câteva ore în atmosfera tensionată pentru unii, relaxată pentru alţii, a unei săli de judecată, este aşteptată să asiste la eveniment.

Concursurile de procese simulate reprezintă singurele ocazii pe care studenții le au, în timpul facultății, pentru a pleda în fața unui complet de judecată, pentru a-și exersa aptitudinile oratorice, într-un cadru propice și într-o ținută corespunzătoare, toate acestea alcătuind meniul complet pentru viața de pledant pe care își doresc să o urmeze.

ELSA Timișoara are printre obiectivele sale și acordarea unor numeroase ocazii studenților de a face practică în cadrul tuturor instituțiilor juridice, acoperind toate profesiile juridice pe care aceștia pot să le urmeze după terminarea facultății. De asemenea, printre obiectivele ELSA se numără şi oferirea altor perspective asupra domeniului juridic studenţilor, punându-le în față diverse personalități ale lumii juridice care au reușit cu ajutorul acestei facultății să urmeze și alte profesii decât cele obișnuite, cunoscute de toată lumea, de a instrui studenții, atât prin organizarea diferitelor training-uri pe teme cât mai diverse și originale, cât și a numeroaselor conferințe, de unde pot prelua o multitudine de informații de la persoanele cele mai avizate în domeniul respectiv.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor