Concurs de Procese Simulate, la Timisoara pe tema Drepturile Omului

De T. Ex.
Concurs de Procese Simulate, la Timisoara pe tema Drepturile Omului
ELSA Timişoara (The European Law Students’ Association), prin intermediul departamentului Activităţi Academice, organizează un nou eveniment în atenţia studenților Facultății de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, prin care aceștia vor avea posibilitatea de a-și exersa abilitățile oratorice și de a pune în practică cunoștințele acumulate în domeniul drepturilor omului, precum şi de a dezbate un subiect de interes, în cadrul unui concurs de procese simulate, care va avea loc joi, în data de 31 martie 2016, începând cu ora 13:00.


Pledoariile vor fi susţinute în incinta Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, în fața unui juriu format din conf. univ. dr. Raluca Bercea, asist. dr. Sorina Doroga şi, ca un element de noutate, studenta Oana Ştefănescu, participantă ea însăşi, cu rezultate remarcabile, la concursuri internaţionale de pledoarii. ELSA Timişoara încearcă să implice astfel, în activităţile pe care le desfăşoară, cât mai mulţi studenţi cu rezultate academice excepţionale, care îşi pot împărtăși experințele recente cu persoanele interesate participante la eveniment, transmit organizatorii.

Speța aduce în atenţia participanţilor un subiect de actualitate, din care se inspiră, expoziția „Our Body: Universul Interior”, deschisă la Muzeul Banatului – Bastionul Theresia din Timișoara și vizitată deja, în alte țări, de peste 50 de milioane de persoane. Expoziția este, însă, controversată, în măsura în care s-a susţinut că folosește corpuri și organe umane reale, motiv pentru care, în unele țări, a fost interzisă.

“Cu toţii cunoaştem problemele delicate pe care le ridică drepturile omului în societatea contemporană. Câţi, însă, cunoaştem cu adevărat latura lor juridică şi mecanismele lor de protecţie? Dacă sunteți interesați să învăţaţi mai multe în această materie, ca şi de o aplicație practică bazată pe subiectul menționat mai sus, joi, de la ora 13:00, la Parchetul Militar, veți avea ocazia să le aflați chiar de la studenții Facultății de Drept a Universităţii de Vest din Timișoara”, au transmis organizatorii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !