CNADNR verifica legalitatea constructiilor de pe marginea autostrazilor si drumurilor nationale

De Marcel Hoster
CNADNR verifica legalitatea constructiilor de pe marginea autostrazilor si drumurilor nationale
© TION: CNADNR verifica legalitatea constructiilor de pe marginea autostrazilor si drumurilor nationale
Drumurile naţionale din România vor fi verificate, în perioada următoare, de către CNADNR, pentru a depista dacă pe marginea şoselelor există sau nu diferite construcţii și dacă acestea au autorizațiile necesare. Ineditul acţiunii este dat de faptul Direcţiile Regionale de drumuri şi poduri se vor verifica între ele, în cadrul unor controale încrucişate, probabil pentru ca rapoartele întocmite în urma verificărilor să fie cât mai exacte, fără influenţe externe.


Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor, a decis efectuatea de controale pe reţeaua de drumuri naționale din România, privind amplasarea și funcționarea obiectivelor existente de-a lungul drumului. Astfel, vor fi cercetate toate construcţiile existente la maxim 50 de metri de autostrăzi, respectiv 22 de metri de la drumurile naţionale. Şefii de la Drumuri doresc un inventar complet al tuturor acestor construcţii, respectiv dacă acestea au sau nu autorizaţie de amplasare de la administratorul drumului.

Dar, pe lângă controalele de rutină, vor fi efectuate și controale încrucișate între Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri, pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi. Prin aceasta, chiar dacă nu o spun direct, se pare că şefii de la drumuri vor ca rapoartele finale întocmite să fie întocmite corect.

„Am dispus mai întâi o inventariere a obiectivelor situate în zona drumurilor noastre, 50 de metri pentru autostrăzi de la marginea exterioară a zonei drumului și 22 metri pentru drumurile naționale, pentru a afla exact cine funcționează cu sau fără autorizație de amplasare de la administratorul drumului. În paralele vom face și un control încrucișat între DRDP-uri, unul amplu. De anul trecut, conform Legii numărul 198/2015, Compania și-a putut actualizat procedurile, privind constatarea și sancționarea contravențiilor. De anul acesta, controalele și monitorizările vor fi elemente de bază ale managementului meu. Această opțiune este determinată de necesitatea mea de a cunoaște situația din fiecare domeniu de activitatea a Companiei. Acest prim demers va fi de durată, ca sa avem o radiografie cât mai aproape de adevăr a ceea ce se întâmpla. De asemenea, cred că pe viitor acest tip de control să fie permanentizat astfel încât să creștem veniturile Companiei”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !