CNADNR si autoritatile locale numara vehiculele din trafic, inclusiv bicicletele si carutele

De M. Hoster
2Comentarii
CNADNR si autoritatile locale numara vehiculele din trafic, inclusiv bicicletele si carutele
© TION - CNADNR si autoritatile locale numara vehiculele din trafic, inclusiv bicicletele si carutele
Toată circulaţia rutieră din judeţ va fi monitorizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), pentru drumurile naţionale, respectiv de reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiș şi ai autorităţilor locale pentru drumurile de rang judeţean şi comunal.


În România va avea loc, în următoarele zile, una dintre cele mai importante acţiuni de recenzare din ultima perioadă. Este vorba de recensământul de circulaţie rutieră. Este o acţiune care se desfăşoară în toată ţara, pe toate drumurile şi va dura câteva zile.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara va organiza această operaţiune pentru toate drumurile naţionale din raza sa de responsabilitate, în zilele de 20 şi 28 aprilie 2015 în intervalele orare 8,00-12,00 şi 12,00-18,00. Vizate sunt judeţele Arad, Hunedoara şi Timiş, pentru autostrăzi, precum şi pe toate drumurile naţionale de pe raza judeţelor: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş.

Posturile în care se desfăşoară recensământul de circulaţie rutieră vor fi semnalizate printr-un jalon aşezat pe partea dreaptă a drumului pe care se va monta o plăcuţă cu numărul postului. Amplasarea acestor posturi se va face în afara platformei drumului, neafectând traficul rutier. Număratul maşinilor din trafic se va face… manual.

Acțiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite și se va desfășura în toate țările Uniunii Europene.

Înregistrările de trafic se desfășoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie și două zile în luna noiembrie. Astfel, recensământul traficului rutier se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, la ora 20:00.

Efectuarea înregistrării circulației rutiere pe rețeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier și înregistrări manuale, pe formulare.

Pe întreaga rețea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe rețeaua de drumuri naționale și 2.390 posturi pe rețeaua de drumuri județene și comunale.

Înregistrarea circulației pe rețeaua de drumuri naționale va fi realizată de către CNADNR, prin unitățile sale din teritoriu, respectiv Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri.

Înregistrarea circulației pe rețeaua de drumuri județene și comunale se va efectua de către autoritățile locale, respectiv consiliile județene, cu coordonare tehnică și metodologică din partea CNADNR.

Colectarea electronică a datelor de trafic recenzate, de pe întreaga rețea de drumuri publice interurbane din România, se face de către CNADNR – CESTRIN, care le va prelucra și organiza statistic.

Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o data la cinci ani și are drept scop determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeaua de drumuri publice interurbane din România și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Astfel, vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete și motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete și autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane și derivate cu două, trei și patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă și vehicule cu tracțiune animală.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor