CJAS Timis catre medici: Nu mai puneti pensionarii pe drumuri!

De Valentin Rusu
CJAS Timis catre medici: Nu mai puneti pensionarii pe drumuri!
© TION - CJAS Timis catre medici: Nu mai puneti pensionarii pe drumuri!
Pensionarii din Timiş nu îşi poartă numai anii pe picioarele obosite, ci umblă şi după adeverinţe pentru eliberarea reţetelor pentru medicamente compensate. Medicii le solicită bătrânilor dovezi cum că nu mai realizează alte venituri, în afară de pensie (nu mai mare de 700 de lei), pentru a le putea prescrie reţete compensate cu 90 la sută. Nu sunt necesare însă atâtea dovezi şi atâtea drumuri pe la Finanţe…

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş face apel către medicii de familie să nu mai solicite pensionarilor cu venituri de până în 700 de lei adeverinţă de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în vederea eliberării reţetelor compensate cu 90 la sută din preţul de referinţă.

Conform normelor metodologice de aplicare a contractului cadru art.102.alin.(3), pensionarii trebuie să prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte faptul că realizează venituri numai din pensii de până la 700 lei pe lună, iar medicul va consemna în fişa medicală a pensionarului /în registrul de consultaţii, numărul talonului şi cuantumul pensiei şi va anexa la fişa medicală declaraţia dată pe propria răspundere de către pensionar.

„În situaţia în care există declaraţia dată pe propria răspundere de către pensionar, dar se dovedeşte că nu este conformă cu realitatea, răspunderea revine asiguratului/ (pensionarului), iar în cazul în care nu există declaraţie dată pe propria răspundere de către pensionar anexată la fişa medicală, precum şi înscrisuri privind numărul talonului şi cuantumul pensiei, pentru prescripţia eliberată de medic, răspunderea revine medicului prescriptor”, transmite purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş Mariana Marcu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !