CJAS aloca fonduri spitalelor din Timis. Stop cumpararii de medicamente de catre pacientii internati!

De Adrian Panduru
2Comentarii
CJAS aloca fonduri spitalelor din Timis. Stop cumpararii de medicamente de catre pacientii internati!
© TION - CJAS aloca fonduri spitalelor din Timis. Stop cumpararii de medicamente de catre pacientii internati!
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a finalizat procesul de contractare cu toate cele 21 de spitale din judeţ, pentru anul în curs. Reprezentanţii CJAS spun că fondurile sunt suficiente, în aşa fel încât pacienţii să nu fie obligaţi să-şi cumpere medicamente sau materiale sanitare pe perioada internării.

„Considerăm, că fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacienţii să nu fie obligaţi să-şi cumpere, pe perioada internării, medicamente sau materiale sanitare. Ca exemplu în acest sens stă şi bugetul alocat spitalelor pentru perioada ianuarie-octombrie 2015, suma fiind de aproximativ 309.910.000 lei comparativ cu bugetul alocat spitalelor în 2014 de 307.531.000 lei, în anul 2013 de 297.528.975 lei , în 2012 de 241.628.946 lei”, a declarat Victor Dumitraşcu, preşedinte-director general CJAS Timiş.

Pentru o gestionare eficientă a bugetului şi pentru a preîntâmpina utilizarea neraţională a fondurilor alocate, CJAS Timiş a elaborat un model de declaraţie ataşat obligatoriu la foaia de observaţie, care trebuie completat de toţi pacienţii internaţi. În declaraţie se specifică dacă pe perioada internării au achiziţionat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau investigaţii paraclinice.

CJAS Timiş atrage încă odată atenția managerilor de spitale în vederea gestionarii eficiente a fondurilor alocate. Spitalele au obligaţia de a garanta dreptul pacienţilor de a beneficia în mod gratuit, pe întreaga durată a internării, de toate serviciile medicale necesare pentru tratarea afecţiunilor de care suferă, (medicamente, materiale sanitare, servicii medicale paraclinice, etc.) şi de a rambursa acestora eventualele cheltuieli suportate pe perioada spitalizării.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor