CJ Timis ia bani de la proiectele europene nerealizate si ii baga in reparatia drumurilor

De Adrian Panduru
9Comentarii
CJ Timis ia bani de la proiectele europene nerealizate si ii baga in reparatia drumurilor
© CJ Timis ia bani de la proiectele europene nerealizate si ii baga in reparatia drumurilor (foto: arhiva)
Banii de pe proiecte europene nerealizate ale Consiliului Județean Timiș vor fi mutați la drumuri. Proiectele europene respective nu au mai fost realizate, așa că banii dați de CJ Timiș ca și cofinanțare nu mai sunt necesari. Prin urmare, sumele se duc spre reparația de drumuri. Banii sunt din creditul de 200 milioane lei contractat de CJ Timiș în anul 2014.

Suma care va fi mutată de la proiecte europene la drumuri este de 75.400.000 lei. Propunerea va fi pe masa consilierilor județeni din Timiș la prima ședință din acest an.

Proiectele de la care se iau bani și se dau la drumuri sunt Parcul Tehnologic pentru Energie Alternativă (29.900.000 lei) și Modernizare Ambulator de Specialitate S.C.J.U.T (45.500.000 lei).

Parcul Tehnologic pentru Energie Alternativă de la Covaci a fost abandonat, în locul său urmând să se facă, cel mai probabil, un centru pentru carne și legume-fructe, care, se pare, va avea și… panouri solare pe clădiri, cu mențiunea că un astfel de parc tehnologic de energie alternativă înseamnă mai mult decât panouri solare.

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect, al Spitalului Județean Timișoara, aici suma de 10 milioane de lei din finanțare europeană pentru achiziția de echipament medical nu a fost cheltuită pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitație. A fost realizată însă reabilitarea ambulatoriului cu circa un milion de euro.

Banii aceștia, care erau din creditul contractat de administrația județeană, conform proiectului, își vor schimba destinația și vor merge spre drumurile județene, sumele fiind din creditul luat de CJ Timiș în 2014.

Judeţul Timiş a contractat în anul 2014 un împrumut în valoare de 200 de milioane de lei sub forma unei facilităţi de credit pentru investiţii – linie de credit – pe o perioadă de 14 ani.

Unde se duc banii de la proiectele europene nerealizate? În următoarele drumuri: DJ 588 Şemlacu Mare – Ferendia, Ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Drăgsinești – Fârdea, asfaltare DJ 693B Iohanisfeld (DN 59B) – Ivanda, asfaltare DJ 609H Babșa – Ghizela, ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Făget – Drăgsinești, asfaltare DJ 592B Șipet – Folea, reabilitare sistem rutier pe DJ 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg și pentru DJ 592D Hitiaș – Bacova.

În același proiect se cere și prelungirea perioadei în care se pot lua bani din credit până la finalul anului 2016. Contractul de credit încheiat cu CEC Bank îl constituie acordarea unei facilităţi de credit pentru investiţii – linie de credit – pe o perioadă de 14 ani (12 ani rambursare +2 ani trageri), începând cu data de 5 martie 2014 și până la data de 4 martie 2028. Perioada de tragere este de doi ani, cuprinsă între 5 martie 2014 şi până la 4 martie 2016.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor