CJ Timis a preluat un bloc de la MApN, unde va amenaja locuinte pentru angajatii proprii si cei ai armatei

De Adrian Panduru
4Comentarii
CJ Timis a preluat un bloc de la MApN, unde va amenaja locuinte pentru angajatii proprii si cei ai armatei
© Foto: arhiva
Consiliul Judeţean Timiş a preluat blocul de pe strada Matei Milo nr.2 din Timişoara de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Aici, Consiliul Judeţean Timiş va face apartamente pentru angajaţii săi şi cei ai MApN, după ce imobilul va fi reabilitat. Reabilitarea e programată să dureze un an.

Conform reprezentanţilor administraţiei judeţene, reabilitarea acestui bloc ar urma să înceapă în 2016, urmând ca în 12 luni să se termine. Nu sunt trasate încă liniile directoare care vor scoate la iveală numărul de apartamente care va rezulta în urma reabilitării, dar în momentul de faţă blocul are aproximativ 60 de locuinţe. Acolo sunt camere de cămin, dar, în urma reabilitării, ar putea rezulta apartamente cu o singură cameră, dar şi cu mai multe, ţinând cont că se vor muta şi familii cu copii. Numărul de apartamente care va rezulta în urma reabilitării se va stabili de echipa de proiect, la fel şi suma necesară pentru aceste lucrări.

„A fost preluat imobilul din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al judeţului Timiş. Este vorba despre imobilul de pe strada Matei Milo nr 2, construcţii şi teren aferent, imobil care a fost dat prin hotărâre de guvern judeţului Timiş, în luna august a acestui an, şi care va intra în patrimoniul judeţului Timiş în data de 6 octombrie, când o comisie de la nivelul Ministerului Apărării Naţionale va veni în judeţ pentru a preda imobilul comisiei de la nivelul consiliului judeţean”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Este vorba de un bloc de 740 de metri pătraţi suprafaţă construită, cu o suprafaţă desfăşurată de 3600 metri pătraţi şi suprafaţă de teren de 750 de metri pătraţi.

„După preluarea imobilului de către consiliul judeţean vom realiza din fonduri proprii locuinţe şi spaţii de parcare, iar la momentul finalizării investiţiei consiliul judeţean va transmite în domeniul pulic al statului şi în administrrarea MApN 50 la sută din locuinţele realizate şi spaţiile de parcare împreună cu terenul aferent acestora. Consider că prin finalizarea blocului de locuinţe de pe Ciopec, prin preluarea acesui imobil şi realizarea de locuinţe, dar şi prin demararea proiectului din zona Girocului, privind construcţia de locuinţe prin programul ANL, putem rezolva o serie de probleme privind posibilităţile de locuit, în mod special pentru angajaţii consiliului judeţean şi ai instituţiilor subordonate”, spune Dobra.

Când blocul va fi reabilitat, o comisie de la nivelul consiliului judeţean va stabili criteriile de acordare a locuinţelor. Se vor plăti chirii modice, plus cheltuielile privind utilităţile. Dacă anul viitor va demara investiţia, totul va fi gata în 12 luni, dă asigurări conducerea Consiliului Județean Timiș.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor