Circ in paradisul de pe Stadionul Dan Paltinisanu. ASU Politehnica acuza ACS Poli

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
24Comentarii
Circ in paradisul de pe Stadionul Dan Paltinisanu. ASU Politehnica acuza ACS Poli
© Tion: Circ in paradisul de pe stadionul Dan Paltinisanu. ASU Politehnica acuza ACS Poli
După ce în prima etapă din liga a doua, în care ASU Politehnica Timişoara a jucat acasă cu Chindia Târgovişte, totul părea într-o armonie totală între cele două Poli-uri, iată că fericirea din paradisul de pe „Dan Păltinişanu” a luat sfârşit. Echipa adoptată de suporteri acuză clubul din prima ligă că i-ar fi cerut o grămadă de bani pentru a-i permite utilizarea instalaţiei electronice de afişare a reclamelor.

„Ieri, 6 august, clubul ACS Poli a oferit clubului ASU Politehnica dreptul de utilizare gratuită a mai multor bunuri ale sale: instalația de publicitate electronică, casele de bilete, mașina pentru intervenții medicale și diverse mărunțișuri aflate în sarcina echipelor gazdă. La rândul său, clubul ASU Politehnica Timișoara, chiriaș al Stadionului «Dan Păltinișanu» pentru ziua de ieri, a permis continuitatea deținerii vestiarului «gazde» clubului ACS Poli, astfel încât jucătorii săi să nu aibă disconfortul de mutare repetată a lucrurilor dintr-un loc în altul”, suna comunicatul prezentat, sub semnătura lui Nicolae Robu, primarul Timișoarei, pe data de 7 august pe site-ul oficial al ACS Poli Timişoara, clubul de primă ligă.

Ei, iată că normalitatea anunţată atunci nu a durat decât o etapă, cei de la ASU Politehnica, echipa de liga a doua, au anunţat, la rândul lor, pe pagina oficială de Facebook, faptul că cei de la ACS Poli le-ar fi cerut suma de 30.000 de euro pentru a putea folosi din nou instalaţia de afişare a reclamelor, pentru o serie de 10 meciuri. Suma a fost considerată „injustă” de către clubul de liga a doua, acesta fiind nevoit să folosească o metodă ceva mai puţin plăcută şi „prezentabilă” pentru a afişa bannerele sponsorilor echipei, acestea fiind atârnate efectiv pe instalaţia electronică. ASU Politehnica şi-a cerut scuze sponsorilor pentru situaţia apărută.

„Clubul ASU Politehnica Timișoara dorește să adreseze scuze publice partenerilor noștri pentru modul în care au fost afișate reclamele acestora la partida Politehnica Timișoara – Foresta Suceava. Am fost nevoiți să apelăm la această soluție rapidă datorită faptului că ne-a fost solicitată plata sumei de 30.000 EUR în avans pentru 10 meciuri de către clubul ACS Poli Timișoara pentru a putea folosi instalația de reclame luminoase. Am considerat acest cost injust (adăugat fiind la costul deja prea mare al închirierii stadionului), astfel încât am fost nevoiți să recurgem la această soluție. Ne cerem încă o dată scuze și dorim să îi asigurăm pe toți partenerii noștri că până la următorul meci de acasă vom face tot posibilul ca situația să fie alta”, se spune în anunţul oficial al celor de la ASU Politehnica Timişoara.

Anunţul formaţiei din liga secundă nu a atras nicio reacţie din partea ACS Poli. Reprezentanţii clubului nu au dorit să comenteze în niciun fel, în mod oficial, anunţul lansat de colegii de stadion. Vă reamintim că instalaţia respectivă este a clubului ACS Poli, fiind obţinută ca parte a contractului de publicitate semnat cu unul dintre sponsorii echipei.

UPDATE. ACS Poli Timişoara reacţionează în cazul instalaţiei pentru prezentarea reclamelor

Aşa cum era de aşteptat, ACS Poli Timişoara a reacţionat în cazul disputei asupra instalaţiei electronice de prezentare a reclamelor, existentă pe marginea terenului de joc de pe Stadionul Dan Păltinişanu. Marţi, reprezentanţii ASU Politehnica şi-au cerut public scuze sponsorilor echipei pentru faptul că au fost nevoiţi să le afişeze bannerele publicitare pe marginea terenului, la meciul cu Suceava, apelând la atârnarea acelor bannere peste instalaţia electronică de reclame, pe care deţinătoarea, ACS Poli Timişoara nu le-a mai permis să o folosească, cerând pentru aceasta suma de 3.000 de euro pe meci, sau 30.000 de euro pentru un număr de 10 partide. Formaţia de liga a doua a refuzat plata acestei sume, considerată enormă, ajungându-se în situaţia prezentată.

La jumătate de zi de la apariţia informaţiilor despre această dispută, cei de la ACS Poli Timişoara au reacţionat, aşa cum era de aşteptat. Printr-un comunicat oficial, clubul spune formaţia de ligă secundă ar fi trebuit oricum să plătească între 4.000 şi 5.000 de euro pentru utilizarea unei asemenea instalaţii. Desigur, nu este obligatoriu ca pentru bannerele sponsorilor să fie utilizată o asemenea instalaţie electronică, fiind absolut corectă regulamentar şi utilizarea unor suporturi clasice.
Totodată, cei de la ACS Poli precizează că utilizarea gratuită a instalaţiei în cadrul primului meci s-ar fi făcut la cererea primarului Nicolae Robu, dar şi că clubul din prima ligă are probleme financiare şi că trebuie să facă bani din orice sursă. Oficialii formaţiei ACS Poli doresc să asigure că şi în continuare vor oferi, celor de la ASU Politehnica, a calculatoarelor şi a biroticii de la stadion, a maşinilor de intervenţie, chiar şi a instalaţiei de încălzire a terenului, desigur cu titlu gratuit.

Iată comunicatul oficial al celor de la ACS Poli Timişoara:

„1. Prețul pieței pentru asemenea instalații oscilează între 4000- 5000 euro pe meci (fără TVA), sumă pe care o plătea și ACS când nu avea propriile panouri și avea nevoie stringentă pentru a le face publicitate partenerilor.
2. La ora actuală, ACS Poli are un contract de închiriere pentru 60 de minute din cele 105 cât are organizarea unui meci (cu pauză cu tot) pentru 10 meciuri cu 30.000 euro pe pachet.
3. La solicitarea primarului Nicolae Robu, clubul ACS Poli a pus la dispoziția clubului ASU Politehnica în mod gratuit instalația de publicitate pentru meciul cu Chindia Târgoviște, cu înțelegerea ca pe viitor să se încheie un contract comercial între cele doua cluburi.
4. Deși am propus un preț special pentru ASU Politehnica -3.000 euro pe meci, pentru toate cele 105 minute, plătiți punctual-, clubul ASU nu a fost dispus la o astfel de întelegere, pretinzând ca ACS Poli să cedeze gratuit dreptul de folosință, în condițiile în care clubul nostru are mari probleme economice, autofinanțându-se, ca și ASU, din banii pentru transmisiile TV, publicitate, sponsorizare / donații, bilete și chiar închirierea panourilor tip LED. Toate încasările de acest gen sunt folosite exclusive pentru susținerea cheltuielilor de exploatare ale clubului.
5. Reiterăm faptul că vom ajuta și în continuare clubul ASU Politehnica Timișoara cu diverse dotări ale stadionului – birotică, logistică (instalația de încălzire a terenului pe timp de iarnă, mașini de intervenție, material sportiv necesar în timpul meciurilor), IT – cu titlu gratuit, sperând într-o atitudine fair –play”.

Fără legătură cu disputa legată celebra instalaţie, în cursul acestei săptămâni, cei de la ASU Politehnica Timişoara vor anunţa semnarea unui contract de publicitate cu o firmă producătoare de băuturi alcoolice.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor