Cinci elevi eliminati de la examenul de bacalaureat in Timis

De Delia S. Barbu
2Comentarii
Cinci elevi eliminati de la examenul de bacalaureat
Cinci elevi eliminati de la examenul de bacalaureat
Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, s-a lăsat cu cinci elevi eliminaţi din sală. „Patru au folosit telefonul mobil şi unul a avut fiţuici, iar pentru fraudă şi tentativă de fraudă au fost eliminaţi din examen”, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş.

Limba şi literatură română a dat ceva bătăi de cap elevilor timişeni care au susţinut, luni, prima probă scrisă a examenului de bacalureat, sesiunea de toamnă. Din cei 1665 de elevi înscrişi în Timiş, doar 1288 au fost prezenţi în săli. 377 nu s-au prezentat, iar cinci elevi au fost eliminaţi din sălile de examen.

„Cei cinci au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Patru au folosit telefonul mobil şi unul a avut fiţuici. Reamintesc tuturor că exigenţa este aceeaşi ca şi în prima sesiune de bacalaureat, pentru că ar fi incorect să lăsăm ştacheta jos acum”, a precizat Cornel Petroman, inspector şcolar general, ISJ Timiş. Elevii eliminaţi susţineau proba scrisă la Colegiul Economic F.S. Nitti (2), la Colegiul Tehnic I. C. Brătianu (1), la Colegiul tehnic Regele Ferdinand (1) şi la Sânicolau Mare (1).

Elevii au primit, la subiectul I un text din Mihai Eminescu – De-or trece anii…, unde au avut de rezolvat 9 cerinte pe baza textului dat. La subiectul II se cerea să se scrie un text de tip argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre munca eficientă pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Lucian Blaga: “Trebuie să existe o anumită concordanţă între acţiuni şi planuri, dacă vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da”, iar subiectul III cerea redactarea unui  eseu de 2-3 pagini, în care să se prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un roman studiat. Marţi, 28 august, are loc a doua probă a examenului, la limba şi literatura maternă.

Sase elevi eliminati de la examenul de bacalaureat in Timis2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor