Chinezii ar putea construi blocuri de locuinte la Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
3Comentarii
Chinezii ar putea construi blocuri de locuinte la Timisoara
© TION - Chinezii ar putea construi blocuri de locuinte la Timisoara
Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, se află în aceste zile la Timișoara. Acesta a avut o întrevedere cu autorităţile locale şi judeţene şi a participat la lansarea unei asociaţii româno-chineze. Din delegaţia sa face parte şi un director al Băncii de Dezvoltare a Chinei. Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a discutat cu acesta posibilitatea ca această bancă să investească şi în Timişoara în domeniul construcţiei de blocuri de locuinţe. Un astfel de proiect a demarat deja la Craiova.


Compania chineză Shandong Ningjian Construction Group a încheiat un memorandum cu Primăria Craiova prin care va ridica, pe un teren care a fost cedat autorității locale de către Ministerului Apărării Naționale, un cartier de 23 de blocuri, însumând 182.000 m.p., în total 1.819 unități locative – garsoniere, apartamente cu două și trei camere și apartamente de tip penthouse. Craiovenii își vor putea cumpăra o casă este de 400 euro/m.p. fără TVA, pentru construcțiile noi TVA fiind de 5%.

Liderul CJ Timiş a discutat cu unul dintre directorii acestei bănci posibilitatea ca astfel de blocuri să poată fi construite şi în Timișoara.

„Am discutat ideea posibilităţii de a investi şi în Timişoara în domeniul construcţiei de locuinţe şi în domeniul infrastructurii. Va trebui să identificăm împreună cu Primăria Timişoara, care poate avea un portofoliu mai larg de construcţii pe acest domeniu, să vedem ce proiecte sunt şi eu cred că se poate discuta foarte serios cu partea chineză, care ne-a spus că abia 1 la 3.000 ar fi creditele care sunt folosite la ora actuală în România din punctul de vedere al posibilităţilor pe care China le are ca să ne crediteze. Există un potenţial extraordinar. Am întrebat dacă condiţiile pe care le impun sunt tot atât de stresante ca şi la unele bănci ale noastre pentru a putea să iei creditul. Ni s-a spus că există largheţea mai mare pentru a putea lua aceste credite, cu mai multă uşurinţă. Am întrebat dacă dosarele sunt tot atât de mari cu documentele pe care trebuie să le depunem şi timpul pentru acest lucru este tot atât de mare. Mi s-a spus că nu, există posibilitatea foarte rapidă, cu condiţia acordării garanţiilor necesare pentru a putea lua un credit”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor