Cetatenii care-si platesc taxele cu cardul ajuta Timisoara in competitia pentru titlul de Orasul viitorului

De M. Hoster
Reactualizat la:
11Comentarii
Cetatenii care-si platesc taxele cu cardul ajuta Timisoara in competitia pentru titlul de Orasul viitorului
Cetatenii care-si platesc taxele cu cardul ajuta Timisoara in competitia pentru titlul de Orasul viitorului
Timişorenii fac mai multe plăţi  administrative cu cardurile, dar valoarea acestora este mai mică decât la alte municipalităţi. Capitala Banatului se situează pe locul opt în topul naţional al plăţilor realizate cu cardul, deşi e pe 12 în ceea ce priveşte valoarea tranzacţiilor.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, organizează în perioada februarie-martie 2013 competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul şi contribuabilii care îşi achită impozitele cu cardul.

Timişoara se situează pe locul opt în topul oraşelor din România în funcţie de numărul plăţilor cu cardul a taxelor locale, potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe. În topul primăriilor din România Timişoara ocupă locul 12 în funcţie de tranzacţiile de plata a taxelor şi impozitelor locale cu cardul realizate în 2012, în conditiile în care cele şase sectoare din Bucureşti sunt incluse ca primării separate.

În prezent, 188 de primării din România permit plata cu cardul a taxelor şi impozitelor locale. 

Primele 10 oraşe în funcţie de numărul tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale reprezintă 75% din totalul tranzacţiilor la primăriile din România care acceptă plata cu cardul.

“Vrem să încurajăm contribuabilii şi autorităţile locale să devină susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul, întrucât beneficiile sunt numeroase. Autorităţile locale îşi pot optimiza resursele disponibile şi utilizează un mijloc de plată mai sigur şi mai rapid. În plus, contribuabilii îşi pot plăti taxele mai simplu, comod şi fără comision, ca şi în cazul cumpărăturilor la comercianţi”, a precizat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.

Oraşul cu cele mai bune rezultate privind plata taxelor cu cardul va primi titlul de “Orașul viitorului” şi va fi premiat cu o expoziţie tehnologică interactivă, cu acces liber, în care vor fi prezentate publicului larg tehnologiile inovatoare de plăţi dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi.

Taxele şi impozitele pentru case, terenuri şi maşini, dar şi amenzile, pot fi plătite cu cardul în 188 de primării, la POS-urile instalate la ghişeele administraţiilor fiscale sau online.

Reţeaua de primării unde se pot plăti online taxele şi impozitele locale s-a extins semnificativ în ultimii ani, întrucât internetul permite contribuabililor să-şi achite obligaţiile oricând, de oriunde şi, astfel, să evite cozile de la ghişee. Numărul primăriilor care acceptă plata online a taxelor şi impozitelor aproape s-a triplat în 2012 comparativ cu anul precedent, la 95 de municipalităţi. Contribuabilii îşi pot plăti taxele şi impozitele online pe www.ghiseul.ro sau pe site-urile primăriilor care oferă această facilitate.

“Infrastructura de acceptare a plăţilor taxelor şi impozitelor cu cardul s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, iar acum este timpul ca investiţiile realizate să fie valorificate la maxim în favoarea primăriilor şi a contribuabililor. Visa Europe şi băncile membre din România vor continua să susţină dezvoltarea pe termen lung a sistemului naţional de plăţi electronice. Astfel, am vrut ca această competiţie să ofere oricărui oraş unde se acceptă plata cu cardul posibilitatea de a câştiga, indiferent de numărul de locuitori sau valoarea taxelor locale”,  a adăugat Cătălin Creţu.

Sistemul de plata on-line a taxelor locale prinde mai greu la Timisoara11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor