Centrul Incuboxx are oficial administrator, un contract estimat la aproape 400.000 de euro

De A. Strugariu
Reactualizat la:
11Comentarii
Centrul Incuboxx are oficial administrator, un contract estimat la aproape 400.000 de euro
© TION - Centrul Incuboxx are oficial administrator, un contract estimat la aproape 400.000 de euro
Primăria Timișoara a atribuit în sfârșit contractul pentru administrarea Centrului Incuboxx, realizat pe bani europeni pe Calea Circumvalațiunii. Vorbim despre un contract în valoare de aproape 400.000 de euro, administrarea centrului IT&C urmând să fie asigurată de un SRL înființat în noiembrie anul trecut.


Primii chiriași au intrat în clădirea Incuboxx în această primăvară, la un an de la inaugurarea centrului IT&C realizat de Primăria Timișoara printr-un proiect în valoare de 4 milioane de euro, finanțat din fonduri europene.

Oficialii municipalității explicau atunci că administrarea este asigurată temporar de câţiva tineri de la Universitatea Politehnica, masteranzi şi doctoranzi, până când se va reuşi contractarea unei firme care să se ocupe de acest lucru.

Și asta, pentru că primăria se afla atunci în cea de-a doua procedură de licitaţie pentru selectarea administratorului, contract pe 5 ani estimat la aproximativ 1,728 milioane lei, peste 480.000 de euro cu TVA inclus.

Viceprimarul Dan Diaconu a explicat că la prima licitație a fost înregistrată o singură ofertă, a unei companii care nu îndeplinea însă criteriile de calificare.

Recent, reprezentanții primăriei au anunțat atribuirea contractului pentru serviciile de administrare şi management a clădirii Incuboxx, la valoarea de 1.408.000 lei fără TVA, aproape 400.000 de euro cu TVA, către SC FITT Resources SRL Timișoara.

Vorbim despre o societate înființată în noiembrie 2014, care își are adresa pe strada Arieş nr. 19, la Casa Tineretului de fapt, unde funcționează și Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş (FITT), unde a fost în trecut consilier de programe Dan Diaconu, înainte de a deveni viceprimar. Societatea are și aceeași adresă de email (office@fitt.ro) ca și fundația, potrivit anunțului de atribuire.

Autoritățile locale precizează și că s-au primit două oferte, dintre care una a fost „admisibilă”.

Firma care a câștigat licitația are ca obiect de activitate, conform codului CAEN, organizarea de evenimente, expoziții, târguri și congrese.

În centrul Incuboxx de pe Calea Circumvalațiunii, o clădire de birouri cu patru etaje, se oferă găzduire unor firme în incubare sau consolidare care activează în domeniul IT&C. Pot închiria spaţii firme care se ocupă de consultanţă IT, asistenţă tehnică – mentenanţă IT, recuperare date, web-design, înregistrare domenii şi web hosting (găzduire web), securitate IT, virtualizare, depanare calculatoare, proiectare reţele de calculatoare şi crearea de programe informatice specializate.

Articole pe aceeași temă:

Contract de aproape jumatate de milion de euro pentru administrarea Incuboxx

Apar primii chiriasi in cladirea Incuboxx. Centrul IT&C este administrat de tinerii de la Politehnica11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor