Cele mai multe apartamente vandute pe credit in Timis sunt cele cu doua camere

De M. Hoster
Reactualizat la:
Cele mai multe apartamente vandute pe credit in Timis sunt cele cu doua camere
© TION: Cele mai multe apartamente vândute pe credit în Timis sunt cele cu doua camere
Apartamentele de două camere sunt preferatele timişenilor, iar principalii clienţi pentru acest tip de împrumuturi sunt bărbaţii tineri, căsătoriţi şi cu studii superioare. Valoarea medie a unui credit acordat pentru cumpărarea unui apartament este de 163.000 de lei, identică cu valoarea acestui tip de credit la nivel naţional, arată datele uneia dintre cele mai mari bănci de pe piaţa românească.


Ce tip de apartament cumpără cel mai mult timişenii care apelează la un credit bancar? Datele culese de una dintre cele mai mari bănci de pe piaţa românească arată că pentru acest tip de investiţie se preferă apartamentele cu două camere.

În total, în 2014, 44% din totalul locuinţelor achiziţionate cu credit se încadrează în acest tipic. Urmează cele cu trei camere, cu 23%, respectiv 11 procente sunt garsoniere. În plus, 19% dintre credite au fost folosite pentru cumpărarea unei case sau vile. Desigur, majoritatea clienţilor se îndreaptă spre locuinţele care se încadrează în bugetul disponibil, mai precis ca veniturile lunare să acopere rata necesară plăţii creditului.

În ceea ce priveşte valoarea medie a unui credit, aceasta se situează la 163.000 de lei, unul similar pentru principalele zone din ţară. Profilul persoanei care apelează la acest tip de finanţare arată că este vorba, în principal de bărbaţi cu vârsta între 25 şi 40 de ani, căsătoriți, cu studii superioare.

În Timiş, ponderea caselor şi a vilelor cumpărate a fost mai mare decât în restul regiunilor, de 19%, faţă de 9% în Braşov şi Cluj, având în vedere oferta disponibilă mai mare pe acest segment. Pentru apartamentele cu două camere achiziţiile au avut o pondere mai mare decât la nivel naţional, de 41%. De asemenea, în oraşele cu centre universitare, ponderea garsonierelor este mai mare, de 12% la Cluj şi 11% în Timiş şi Bucureşti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !