Catargul din Piața Libertății va costa peste 40.000 de euro

De Bogdan Marta
46Comentarii
Catargul din Piața Libertății va costa peste 40.000 de euro
© foto: arhivă
Al treilea steag care va fi amplasat în zona centrală a Timișoarei, după cele din zona Michelangelo și de la Punctele Cardinale, va costa peste 40.000 de euro. Consilierii locali au aprobat devizul.

Potrivit reprezentanților Direcției de Cultură Timiș, catargul din Piața Libertății a fost cerut de către Armată, iar Primăria Timișoara a elaborat documentația. Vineri, nu mai puțin de două proiecte ce vizează amplasarea tricolorului au fost aprobate de consilierii municipali.

Piața Libertății din Timișoara este un punct cu o bogată încărcătură istorică, atât pentru evenimentele din decembrie 1989, cât și prin faptul că este un loc destinat în general celebrării anumitor evenimente din istoria orașului și a țării și nu are în perimetrul său posibilitatea arborării steagului național. Obiectivele majore ale Primăriei Municipiului Timișoara au ca scop dezvoltarea urbei pe multiple planuri, dar cu prioritate pe acele planuri care readuc în valoare obiectivele simbol pentru oraș, respectiv puncte de atracție pentru vizitatori și o îmbunătățire a calității vieții locuitorilor ei”, scrie în raportul de specialitate al acordului de amplasare.

În cel de-al doilea proiect se găsesc și datele tehnice ale viitorului catarg. Astfel, vorbim despre „un stâlp metalic de 25m cu funcțiunea de catarg, având aplicată instalația de ridicare facilă a drapelului României. Dimensiunile propuse pentru drapel sunt între 2x3m si 4x6m. Catargul propus este alcătuit dintr-un stâlp metalic tronconic cu înălțimea de 25 m, alcătuit din 3 segmente tronconice îmbinate între ele prin împănare, având diametrul la bază de 675 mm și la 200 mm la partea superioară. Profilul folosit la realizarea segmentelor are o secțiune poligonală regulată cu 16 laturi”.

Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic au fost realizate de o firmă din Giroc și au fost contractate în iunie. De execuție se va ocupa firma Romprest S.A., care în trecut a executat și lucrările din centrul istoric.

Valoarea totală a obiectivului de investiții exprimată în lei, cu TVA este de 197.259,09 lei, din care construcții montaj (C+M) în valoare de 93.303,70 lei cu TVA”, se dezvăluie în acest proiect.

Articole pe aceeași temă:

Era catargelor tricolore. Încă unul, înalt cât un bloc de opt etaje, va fi amplasat în Piața Libertății46Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor