Carti din domeniul tehnic, in valoare de peste o suta de mii de lei au fost donate liceelor din zona de vest a Romaniei

De Marcel Hoster
4Comentarii
Carti din domeniul tehnic, in valoare de peste o suta de mii de lei au fost donate liceelor din zona de vest a Romaniei
© Tion: Carti din domeniul tehnic, in valoare de peste o suta de mii de lei au fost donate liceelor din zona de vest a Romaniei
Sărbătoarea de 98 de ani de activitate a Universității Politehnica Timișoara a adus „la pachet” și o serie de acțiuni conexe. În cadrul uneia dintre acestea, UPT și o companie locală au pus la punct cea mai mare donație de carte tehnică pentru liceele din jumătatea de vest a țării.

În cadrul acestei acțiuni vor fi distribuite 2.500 de volume de carte tehnică pentru a încuraja tinerii să se orienteze spre studii în domeniile ingineriei. O mare parte dintre cărți au și fost distribuite directorilor de licee prezenți la aniversarea UPT, restul urmând să fie trimise liceelor în perioada următoare.

Fondul de carte disponibil în majoritatea liceelor din România este vechi, depășit moral și insuficient pentru a atrage interesul tinerilor spre domeniile prioritare ale ingineriei. Acest lucru are la bază, de cele mai multe ori, finanțarea insuficientă. Astfel, mulți dintre tinerii liceeni ajung în clasa a XII-a fără să fi avut acces la literatura tehnică de specialitate, alta decât cea din manualele de matematică sau fizică. Acest lucru are consecințe grave asupra formării profesionale inițiale a tinerilor, care nu par a fi încurajați să urmeze cariere de succes în domenii tehnice. Iar în condițiile actuale, în care în sectorul privat se înregistrează un deficit major de forță de muncă superior calificată, urmarea unei cariere inginerești ar putea reprezenta o oportunitate pentru liceeni.

O importantă societate timișoreană din sectorul automotive a decis să se alăture Universității Politehnica Timișoara pentru această inițiativă alocând o finanțare de aproape 90.000 de lei, echivalentul a 80% din valoarea estimată a acțiunii, din dorința de a încuraja tinerii să se îndrepte spre educația superioară de profil tehnologic.

„Este o mare onoare și bucurie pentru mine și pentru Continental Anvelope Timișoara să fim parteneri ai acestui proiect, prin care sperăm să subliniem încă o dată nevoia de oameni bine pregătiți în domeniile tehnice pe care o resimțim cu toții în Timișoara”, a declarat Sorin Samonid, directorul societății timișorene.

„Universitatea Politehnica Timișoara a inițiat, în ultimii ani, o serie de acțiuni care îi vizează pe elevii de liceu și ne bucurăm că mediul economic, prin reprezentanți care fac parte și din Comitetul Director al UPT, sprijină astfel de demersuri. Inserția profesională a absolvenților UPT este aproape de limita maximă, iar o informare corectă a liceenilor despre oportunitățile oferite de instituția noastră contribuie la planificarea unei cariere de succes”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, Viorel-Aurel Șerban.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor