Caravana Unirii la Timisoara!

Reactualizat la:
Caravana Unirii la Timisoara!
© foto: Caravana Unirii
Caravana Unirii sosește vineri, 9 noiembrie, în Municipiul Timișoara și pe 11 noiembrie, duminică, în jurul prânzului plecă spre Arad, iar apoi se va îndrepta spre Ineu și Deva.

În Timișoara evenimentul va începe sâmbătă pe 10 noiembrie la ora 11:00 și va ține până duminică ora 18:00, în Piața Libertății.

Programul va include:

  • Trei galerii expoziționale mobile cu panouri informative ce includ date istorice despre Marea Unire și prezintă, de asemenea, și proiectul „România în 100 de simboluri grafice‟ al Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, expoziție adusă de cele trei autobuze personalizate în culorile drapelului național .
  • Meșteri populari cu obiecte tradiționale
  • Caricatură de echipa maestrului Popa Popa’s.
  • Horă a Unirii, muzică patriotică, populară și proiectare de film.
  • Împânzirea Timișoarei cu un drapel tricolor de 100 metri dus în marș. Marșul unionist este planificat sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora 14:00, cu plecare de la Shopping City Timișoara (pe Calea Șagului) și cu finalizarea pe Calea Aradului, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (Calea Aradului, nr. 119). În jurul orei 15 se va ajunge în Piața Victoriei, unde se va desfășura un drapel tricolor de 100 de metri, care va fi purtat până în Piața Unirii.
  • Colectare de semnături în campania „1 milion pentru Unire”. Cu această ocazie, voluntarii unioniști de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire în Timișoara, spre a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru unirea cu Republica Moldova când ultima va fi disponibilă. Astfel sunt așteptați toți cei dornici să se implice în campania de colectare a semnăturilor „1 milion pentru Unire”.

Caravana Unirii îi așteaptă pe toți iubitorii de istorie și artă, atât pe elevi și studenți cât și pe toți cei care vor sa afle mai multe despre evenimentele petrecute acum 100 de ani.

„De la Mica Unire la Marea Unire, de la Iași la Alba Iulia, luăm la pas județ cu județ, regiune istorică cu regiune istorică și strângem semnături pentru introducerea unui preambul în Constituția României care să vizeze Reîntregirea națională. Semnăm acum pentru un viitor mai bun, împreună!”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Printre partenerii care organizează acest eveniment se numără: Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Primăria Municipiului Iași, Primăria Municipiului Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Comunitatea Meșterilor Populari din Regiunea de Vest a României și Alianța pentru Centenar.

O conferință de presă pentru acest eveniment va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie, la Universitatea de Vest din Timișoara (Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4), în amfiteatrul A01, începând cu ora 11:00. Participarea la eveniment este gratuită.

Paginile de Facebook ale evenimentului:

https://www.facebook.com/events/740448499647393/

https://www.facebook.com/events/250849788916200/

https://www.facebook.com/events/362752770965596/ – steagul de 100 de metri la Timișoara!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor