Candidatii la Primaria Timisoara, dezinteresati de problema cainilor vagabonzi

De B.A.M.
2Comentarii
Candidatii la Primaria Timisoara, dezinteresati de problema cainilor vagabonzi
O asociaţie din Timişoara pentru apărarea drepturilor animalelor i-a provocat, recent, pe candidaţii la Primăria Timişoara să spună cum ar gestiona problema câinilor fără  stăpân din municipiu. Din 12 candidaţi care au primit scris această  rugăminte, doar trei au trimis răspunsuri.

Coaliţia pentru Apărarea Drepturilor Animalelor din Timişoara a aflat cu surprindere că doar pentru trei candidaţi dintre candidaţii la Primăria Timişoara au considerat necesar să  răspundă acestei provocări.

„Dintre cei 12 candidaţi la primărie către care a fost expediată scrisoarea, doar trei au dovedit ca înţeleg problema câinilor fără stăpân şi că doresc să contureze un plan de acţiune. Actualul viceprimar, Adrian Orza, unul dintre favoriţii cursei electorale, nu a reacţionat la apelul coaliţiei, lăsând fără răspuns întrebările privind situaţia câinilor fără stăpân”, se arată într-un comunicat al organizaţiei nonguvernamentale pentru apărarea drepturilor câinilor fără stăpân.   

Membrii organizaţiei susţin că un plan coerent a venit din partea lui Nicolae Robu, candidatul USL la Primăria Timişoara. „Un plan coerent şi unitar a venit din partea candidatului Nicolae Robu care a evidenţiat importanţa educaţiei preşcolare şi şcolare în conştientizarea efectelor abandonului de animale, şi a subliniat necesitatea asigurării de mijloace financiare transparente şi controlate din bugetul municipiului pentru programele de adăpostire şi sterilizare. Acesta a condamnat relele tratamente aplicate animalelor şi are în vedere introducerea de prevederi în legislaţia locală cu privire la sancţiuni drastice aplicate persoanelor care se fac vinovate de comportament abuziv faţă de animale”, se mai arată în comunicatul amintit.

La rândul lui, candidatul PDL la Primăria Timişoara, Gheorghe Nodiţi, a afirmat că problema câinilor fără  adăpost, sub mandatul lui de primar, nu va mai fi privită ca pe o afacere „pentru firme clientelare”.  

„Candidatul Gheorghe Nodiţi ne-a asigurat că strângerea câinilor de pe străzile Timişoarei nu va mai fi privită ca o afacere bănoasă, pentru anumite firme clientelare şi a precizat că a demarat deja un plan de acţiune împreună cu specialişti în domeniu, cadre didactice de la USAMVB şi jurişti cu experienţă”, spun cei de la Coaliţia ADA.

Şi candidatul PPDD, Ilie Bertea, a trimis un mesaj prin care se angajează să nu eutanasieze câini vagabonzi în timpul mandatului său de primar.  

„Un mesaj de solidaritate şi de apreciere a muncii voluntarilor iubitori de animale, a venit şi din partea domnului Ilie Bertea, care şi-a luat angajamentul că niciun caine nu va fi omorât sub mandatul sau, iar gestionarea animalelor fără stăpân va fi facută în colaborare cu organizaţiile nonguvernamentale”, mai susţin cei de la Coaliţia ADA.

Coaliţia ADA – Apărarea Drepturilor Animalelor din Timişoara este formată din două organizaţii nonguvernamentale, Pet Hope şi Speranţa Animalelor, alături de un grup de voluntari independenţi, ACT – Animal Care Team, toate structurile sunt din Timişoara şi reprezintă interesele a peste 1.500 de iubitori de animale.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor