Campanie la Timisoara impotriva celor care ard miristile

De B.A.M.
4Comentarii
Campanie la Timisoara impotriva celor care ard miristile
Campanie la Timisoara impotriva celor care ard miristile
În fiecare an, pompierii primesc sute de apeluri prin care sunt chemaţi să stingă incendii de mirişte. Timişoara nu face excepţie, proprietarii unor terenuri preferând să le igienizeze prin ardere. Primăria Timişoara va demara o campanie împotriva celor care ard resturile vegetale şi miriştile.

Sosirea primăverii şi temperaturile în creştere determină tot mai mulţi timişoreni să îşi cureţe grădinile, curţile, terenurile aferente şi chiar terenurile agricole pe care le deţin. Aceste acţiuni, nu de puţine ori,  sunt  însoţite de  arderea vegetaţiei şi a deşeurilor de diverse tipuri.

În anii trecuţi, în unele cazuri, cei care au dat foc vegetaţiei nu au mai stat apoi să supravegheze flăcările, care ar fi putut cauza pagube materiale sau chiar pierderi de vieţi.

Cele mai problematice sunt însă arderile de mirişti, care pe lângă pericolul aferent, provoacă şi poluare.

De aceea, în acest an Primaria Timisoara lansează o campanie împotriva arderii frunzelor uscate care afectează în mod grav calitatea aerului în mediul urban, cu consecinţe grave şi asupra sănătăţii populaţiei.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, zonele din Timişoara în care fenomenul de ardere a vegetaţiei se înregistrează cu o frecvenţă ridicată sunt cartierele rezidenţiale de case cu grădini (Ronaţ, Mehala, Blascovici, Ciarda Roşie, Freidorf etc.), aici semnalându-se şi un număr ridicat de sesizări ale cetăţenilor.

Cei care doresc să recurgă la această  metodă pentru a-şi igieniza terenurile sau curţile trebuie să ştie că au nevoie de acceptul autorităţilor de protecţie a mediului şi trebuie să informeze în prealabil şi pompierii. De asemenea, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local se interzice arderea deşeurilor vegetale, menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi sau în orice alte locuri. Nerespectarea acestor obligatii se sanctionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.500 lei.

„Solicităm pe această cale timişorenilor să nu utilizeze focul în activităţile de curăţenie a grădinilor şi să îşi coreleze activităţile gospodăreşti cu Campania de <<Curăţenie generală de primăvară>>, în cadrul căreia se vor colecta şi deşeurile vegetale  rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor”, a declarat viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu.

Campania va avea loc în luna aprilie, în două etape: Etapa I: 8 – 14 aprilie 2013, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega. Etapa II: 15 – 21 aprilie 2013, la sud faţă de Canalul Bega.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor