Campania pentru alegerile din PDL a ajuns in Timis

De B.A.M.
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu
Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a venit, marţi, în Timişoara, el aflându-se în campanie electorală pentru alegerile din PDL. Cotat cu şansa a treia, după Vasile Blaga şi Emil Boc, Paleologu a afirmat că prin vizita sa doreşte să primească măcar avizul formal al organizaţiei judeţene de partid pentru a-şi putea continua cursa spre convenţia de alegeri din 14 mai, deşi acest lucru nu înseamnă automat că va primi şi voturi din partea democrat-liberalilor timişeni. 

În timpul conferinţei de presă susţinută la sediul PDL Timiş, nici Theodor Paleologu nu s-a arătat foarte încrezător în şansele sale de a câştiga funcţia supremă în partidul de guvernare, în faţa lui Emil Boc şi Vasile Blaga, însă a afirmat că speră ca măcar să poată obţine atâtea voturi cât să îi permită să formeze un grup influent în cadrul partidului din care face parte.

 „Sunt organizaţii în care am văzut că există o simpatie foarte mare faţă de ideile pe care le propun, faţă de demersul meu, dar îmi dau seama că între simpatie şi vot nu există o corelare foarte simplă. Simpatia poate fi mai mare decât voturile obţinute. Dar sper să conving un număr cât mai mare de colegi că votul pentru moţiunea mea e un vot util. Pentru că asta e problema care se va pune. Partizanii celor două moţiuni majoritare (ale lui Emil Boc şi Vasile Blaga – n.r.) vor gândi în termeni de vot util. Votul pentru Paleologu este un vot util pentru că este un vot pentru consolidarea unui grup pentru partid care să poată să fie influent în deciziile care vor urma, fiindcă e o perioadă foarte importantă pentru partid”, a afirmat Paleologu.  

În contextul în care preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi deputatul Alin Popoviciu fac parte din staff-ul de campanie al lui Vasile Blaga, Paleologu a afirmat că speră să obţină avizul formal din partea organizaţiei Timiş a PDL, acesta permiţându-i să îşi continue cursa spre convenţia de alegeri din 14 mai. „Pe de o parte sper să obţin avizul pentru a putea continua cursa spre convenţia din 14 mai, iar pe de altă parte din cei 44 de delegaţi ai organizaţiei Timiş, una dintre cele mai importante din ţară, să conving câţiva colegi să îmi dea votul pe 14 mai, pe moţiunea pe care o prezint şi, astfel, împreună să cântărim cât mai greu în economia de ansamblu a PDL. (…) Sper, sunt convins aproape că voi primi acest aviz formal care să îmi permită să continui cursa către 14 mai. Asta nu înseamnă că voi avea neaparat voturi multe din organizaţia Timiş. Ţinând cont de specificul judeţului sper să pot obţine un număr de voturi pe care nu îl pot stabili acum, dar mi-aş dori foarte mult ca şi din Timiş să fie oameni sensibili la mesajul pe care îl am”, a mai spus Paleologu. 

În ceea ce priveşte programul său cu care speră să câştige preşedinţia PDL, Theodor Paleologu a afirmat că partidul trebuie să atragă electorat din „bazinul de sensibilitate liberală”, un electorat dezgustat de lupta dintre PDL şi PNL, el având convingerea că PDL trebuie să aibă o atitudine deschisă faţă de PNL, chiar dacă uneori a primit palme pentru acest lucru.   0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor