Campania Dopuri pentru o cauza continua la Timisoara. Puteti ajuta un tata fara… picioare

De Adrian Panduru
3Comentarii
Campania Dopuri pentru o cauza continua la Timisoara. Puteti ajuta un tata fara… picioare
© TION: Campania Dopuri pentru o cauza continua la Timisoara
Campania „Dopuri pentru o cauză” pornește din nou la drum, într-un nou episod. Timișorenii, și nu numai ei, sunt invitați să strângă dopuri de plastic pentru a ajuta o persoană. De altfel, deși campania „Dopuri pentru o cauză” a pornit de la Timișoara, dopurile vin din toate colțurile țării. Acum se strâng dopuri pentru un tată care a rămas fără picioare.

De data aceasta campania are ca scop strângerea de dopuri pentru un tată ce are doi copii, din Giarmata. Acestuia i se va oferi un scaun cu rotile (adaptat cât mai bine vieţii lui active) sau o pereche de proteze şi i se va plăti recuperarea medicală de care are nevoie.

“Episodul 4 din cadrul campaniei “Dopuri… pentru o cauză” a început. Persoana pe care o vom ajuta se numeşte Paul Vasile Sandu, în vârstă de 39 ani, tată a doi copii frumoşi”, a spus Octavian Stana, inițiatorul campaniei.

În urmă cu 23 ani, în 1993, tatăl de 39 de ani fugea după tren pentru a merge la şcoală şi din pricina peronului acoperit cu puţină zăpadă, a alunecat sub roţile trenului, care i-au reteazat ambele picioare.

„De atunci, datorită prietenilor care i-au fost alături a reuşit să treacă mai uşor peste acest necaz, şi aşa a reuşit să îşi refacă viaţa şi astfel, încetul cu încetul. a reuşit să redevină independent”, spune Octavian Stana.

Campania va încerca să îl ajute cât mai bine posibil, spun inițiatorii acesteia, adică, în funcţie de dorinţele lui în primul rând şi de sfatul medicului, în al doilea rând, în urma strângerii dopurilor de plastic și a valorificării lor i se va oferi un scaun cu rotile (adaptat cât mai bine vieţii lui active) sau o pereche de proteze şi recuperarea de care are nevoie.

Campania “Dopuri… pentru o cauză” constă în colectarea de capace de plastic (capace de la pet-uri de 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 litri, capace de la cutii de lapte, suc natural, etc.). Pe banii primiți pe aceste dopuri va fi cumpărat un scaun cu rotile și tot ce este necesar. Scopul campaniei constă în ajutarea unei persoane și nu este restricționat doar la cei care au nevoie de un scaun cu rotile, poate fi vorba și despre alte dispozitive medicale.

„Campania <Dopuri… pentru o cauză!!!> este o campanie socială și de mediu, care încercă să unească două ramuri importante pentru o societate: ramura socială, adică printr-un gest mic poți să iți ajuți aproapele și în al doilea rând ramura ecologică, adică prin colectarea și reciclarea dopurilor de plastic protejăm mediul înconjurător”, spune Octavian Stana, inițiator și coordonator al campaniei.

Campania doreşte să ajute cât mai multă lume şi astfel s-a extins, chiar şi la nivel naţional. În Timişoara sunt un număr de 6 puncte de colectare (unul este în Calea Lipovei, pe strada Martir Constantin Zăbulică, altul este la Iulius Mall, se colectează dopuri și la Poșta Mare, la Facultatea de Electrotehnică de pe Mihai Viteazu colț cu Pârvan, la Salonul Amira de pe strada Cluj și în spate la Billa, de lângă Spitalul Județean, la Salonul Palo) plus unul în comuna Giroc şi unul în localitatea Moșnița Nouă (la Asociația Pro Moșnița, pe strada principală). Mai mult decât atât, se primesc dopuri şi din oraşele Constanţa, Craiova, Buziaş, Bucureşti, Oradea, Cluj şi altele. În Timișoara vor mai apărea alte două puncte de colectare în viitorul apropiat.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor