Caminele sunt proaspat renovate la Universitatea de Vest Timisoara. Jumatate din cererile de cazare sunt rezolvate

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
3Comentarii
Caminele sunt proaspat renovate la Universitatea de Vest Timisoara
Caminele sunt proaspat renovate la Universitatea de Vest Timisoara
Universitatea de Vest Timişoara va acoperi în acest an puţin peste jumătate din cererile de cazare depuse de studenţii care vor învăţa în cadrul instituţiei bănăţene. Marilen Pirtea, rectorul UVT, a anunţat că universitatea a investit în jur de 100.000 de euro pentru renovarea spaţiilor de locuit. Vedeţi imagini cu condiţiile existente în cadrul căminelor!

În funcţie de notele obţinute, studenţii de la facultăţile din cadrul Universităţii de Vest Timişoara vor primi cazări în căminele deţinute de instituţie. “Noi avem la dispoziţie puţin peste 3000 de locuri de cazare în cămine, iar cererile sunt de 6000 de locuri. Nu vom putea să acoperim toate solicitările… Sperăm ca în anii viitori să rezolvăm şi această problemă. În primul rând, am avut discuţii cu Inspectoratul Şcolar Timiş pentru a prelua o parte din căminele deţinute de ei, pe care să le renovăm şi ulterior să le administrăm. Noi preferăm să preluăm un cămin integral nu doar un anumit număr de camere. Totodată, sperăm să demarăm construcţia noului cămin de lângă sediul central al BRD, sunt două clădiri care vor fi legate cu o pasarelă. Aici vom putea să oferim la finalizarea lucrărilor peste 600 de noi locuri de cazare”, a declarat, luni, Marilen Pirtea.

Rectorul UVT a mai anunţat că instituţia pe care o conduce a făcut eforturi importante şi în această vară pentru a oferi studenţilor cazaţi condiţii cât mai bune atunci când vor reveni la cursuri. “Am investit aproximativ 100.000 de euro pentru renovarea căminelor. Sudenţii vin şi preiau camerele dar activitatea lor presupune şi o anumită degradare a condiţiilor. Noi venim în fiecare vară şi renovăm. De obicei, sunt probleme la spaţiile comune, acolo trebuie lucrat mai mult”, a mai spus Pirtea. Preţurile plătite de studenţi pentru spaţiile de locuit primite de la Universitate vor fi între 45 de lei şi 150 de lei, în funcţie de condiţiile din respectivele cămine. Marilen Pirtea a mai anunţat că fiecare student va avea de plătit 100 de lei garanţie, bani care vor fi depuşi la bancă pentru a produce dobândă. Dacă tinerii vor fi cuminţi acei bani se vor întoarce la ei la final de an, cu tot cu dobânda aferentă. Dacă vor fi cheflii şi vor distruge camerele banii respectivi vor fi folosiţi pentru renovări.

Cei mai fericiţi vor fi cei care primesc noi camere în căminul Camelia, unul care nu se află în Complexul Studenţesc ci în Cartierul Ronaţ, dar care se remarcă prin condiţiile excelente care le oferă. Este vorba de miniapartamente cu două paturi, cu chiuvetă, duş şi frigider. De asemenea, se oferă bucătărie la comun, dotată cu tot ce îi trebuie unui student. Aici sunt disponibile 245 de locuri. Lucrările sunt în cea mai mare parte finalizate, mai erau de montat becuri şi alte asemenea.

Condiţii mai spartane sunt în căminele din Complex. Spre exemplu, în căminul 17 vor sta câte cinci studenţi în cameră, iar baia şi veceurile sunt la comun. Deşi renovate, aceste clădiri sunt clar sub cele de la căminul Camelia. Totuşi, spaţiile comune sunt renovate, iar studenţii au la dispoziţie bucătărie comună. Oricum, cea mai mare fericire a studenţilor cazaţi aici va fi fericirea unei vieţi adevărate de studenţie, locaţia fiind chiar în mijlocul Complexului Sudenţesc, cu toate “fericirile” aferente.

 Doar jumatate din studentii Universitatii de Vest au prins loc in camin3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor