Cale redeschisa prin locul unde un om a fost sfartecat de caini, la Gara de Nord

De Valentin Rusu
10Comentarii
Cale redeschisa prin locul unde un om a fost sfartecat de caini, la Gara de Nord
© TION: Cale redeschisa prin locul unde un om a fost sfartecat de caini, la Gara de Nord
Timișorenii traversează în continuare, ilegal, liniile de la Gara de Nord. Fac acest lucru printr-o spărtură în gard, în acelaşi loc unde la sfârşitul anului 2013 un om a fost sfârtecat de câini. Foarte aproape există însă un pasaj subteran, care acum este abandonat și pericolos.

În luna ianuarie a anului 2014, spărtura din gard, din spatele Gării de Nord din Timişoara, dinspre stadionul CFR, a fost zidită, pentru ca după câteva luni să fie din nou deschisă, iar cărămizile să fie date jos. Astfel oamenii şi-au croit din nou drum pe acolo.

TION vă sesiza în luna noiembrie a anului 2014 că se foloseşte din nou acel loc unde un om a fost sfâşiat de câini, în ciuda pericolului existent. Acum, la câteva luni după ce am sesizat acest lucru, spărtura e tot acolo, iar oamenii trec liniştiţi prin acea zonă periculoasă. Acolo sunt şi câini, care merg liniştiţi printre trenuri şi… gunoaie. Sunt şi copii, care vin cu ghiozdanele în spate de la şcoală şi se expun pericolului.

Vă reamintim că la finalul anului 2013, în perioada sărbătorilor de iarnă, maidanezii au atacat un om în acel loc, provocându-i răni pe 90 la sută din suprafaţa corpului. Scăpat de haita de câini, omul a ajuns direct pe patul de spital, unde, prin grija doctorilor, a scăpat cu viaţă. Bărbatul trecea pur şi simplu peste liniile de cale ferată, aşa cum fac mulţi alţii atunci când merg în direcţia Circumvalaţiunii, Mehala sau Ronaţ, atunci când vor să meargă la gară sau când se îndreaptă spre Iosefin.

Oamenii preferă să treacă peste linii, printre trenuri, gunoaie şi câini, pentru a scurta drumul, dar se expun unor riscuri majore şi trec, practic, ilegal. Au şi alte căi de acces la dispoziție– pasarela pietonală din Blaşcovici sau pe la Pasajul Jiul. Dar preferă să scurteze drumul şi să se expună pericolelor. În orice caz, de luni bune nu a fost astupată acea intrare, deși e nevoie doar de câteva cărămizi…

“Voi cere angajaţilor să astupe acea spărtură în gard. Normal tot perimetrul gării trebuie împrejumuit, pentru că nu e voie să treci peste liniile de cale ferată decât prin locurile special amenajate gen pasarelă, cum e pasarela de la Zorile”, spune Alexandru Simu, directorul Regionalei CFR Timişoara.

Poate puţini ştiu că foarte aproape de pasajul Jiul există şi un pasaj subteran prin care se trecea în anii `90. Acum însă este abandonat şi e periculos, e plin de mizerie, scos din funcţiune. Oricum, nu ajută mult la scurtarea drumului, din moment ce este plasat lângă pasajul Jiul, dă în strada Nera. Acest pasaj va rămâne însă închis.

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor