Bulevardul Magheru, din Capitala, pe locul 55 in topul celor mai scumpe artere din lume

De T. Ex.
Bulevardul Magheru, din Capitala, pe locul 55 in topul celor mai scumpe artere din lume
Bulevardul Magheru din București a fost clasat pe locul 55 în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume, cu trei poziții mai jos față de anul trecut. Chiria medie percepută în această zonă este de aproximativ 600 de euro pe metru pătrat pe an, respectiv 50 de euro pe lună.

Anul trecut Bulevardul Magheru din Capitală se afla pe locul 52, în condițiile în care, în acel an, chiriile se ridicau la 720 de euro pe  metru pătrat pe lună. 

„Condiţiile pe piaţa de retail din România au rămas neschimbate, iar retailerii, în cea mai mare parte, au obţinut venituri stabile în prima parte a anului. Singurii retaileri cu planuri concrete de extindere sunt în general cei care sunt şi cei mai importanţi în domeniu”, se menţionează în studiul Main Streets Across The World 2013-2014 realizat de compani de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield.

Acest studiu analizează evoluția chiriilor de pe principalele artere comerciale din marile orașe din România. Astfel, pe Calea Victoriei, din București, chiriac s-a redus, față de anul trecut, cu 18,2%, ajungând la 540 de euro/mp/an.

În Timișoara, pe bulevardul Victoriei chiria s-a menținut la 420 de euro pe metru pătrat pe an, iar pe strada Republicii din Brașov, chiria medie este de  480 euro/mp/an, în stagnare faţă de 2012

În Iași, pe cea mai scumpă arteră chiria spațiilor comerciale s-a redus cu 9,1 procente, la 240 euro/mp/an, nivel consemnat şi la Constanța, în timp ce în Cluj – Napoca cea mai scumpă chirie ajunge la 444 euro pe metrul pătrar pe an. 

Mai ieftine dcât chiriile de pe Bulevardul Magheru sunt cele din Quinto (Ecuador), Riga (Lituania), Caracas (Venezuela), Manama (Bahrain), Tallinn (Estonia), Manila (Filipine) şi Amaan (Iordania), în timp ce în Sofia (Bulgaria) chiriile pe spațiile comerciale ajung la 480 euro/mp/an.

Capitala Ungariei, cu Váci Utca, a fost clasată pe locul 42, cu o chirie de 1.080 de euro/mp/an, iar Varşovia (Polonia) pe locul 45, în condiţiile în care pe cea mai importantă arteră din acest oraş, ul. Nowy Swiat, chiriile sunt de 996 de euro/mp/an.

Cea mai scumpă arteră comercială din lume rămâne Causeway Bay, din Hong Kong, unde spaţiile comerciale se închiriază cu aproape 25.000 euro/mp/an, respectiv peste 2.000 euro/mp/lună. Faimosul bulevard 5th Avenue din New York se menţine pe locul secund, cu un preţ de 20.706 euro/mp/an. Pe poziţia trei în clasamentul global se află Avenue des Champs-Élysées din Paris, cu o chirie de 13.255 de euro/mp/lună.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor