Bisericile din Timisoara primesc 150.000 de euro din bugetul orasului, in 2018

De Roxana Deaconescu
49Comentarii
Bisericile din Timisoara primesc 150.000 de euro din bugetul orasului, in 2018
© Tion: Bisericile din Timisoara primesc 150.000 de euro din bugetul orasului, in 2018
Primăria Timișoara împarte și anul acesta bani pentru bisericile orașului. Este un prim apel făcut de municipalitate, care pune la bătaie aproximativ 150.000 de euro din bugetul local, mult mai puțin decât anul trecut.

Reprezentanții bisericilor din Timișoara sunt așteptați la primărie să ceară bani pentru renovările lăcașurilor de cult. Pot depune cereri până la sfârșitul lunii martie, însă cu respectarea unui regulament care spune clar în ce condiții se acordă finanțări. Suma disponibilă este de mai puțin de un sfert decât cea de anul trecut, însă este posibil să se mai atribuie fonduri în acest sens și în a doua parte a anului.

Bisericile din Timișoara pot cere bani de la primărie, din bugetul local, pentru „lucrări şi servicii de reabilitare, amenajare, dotare, întreţinere, procurarea de materiale, prestări de servicii cu caracter funcţional, procurarea şi întreţinerea obiectelor de inventar (…) reparaţii curente şi capitale, conservarea şi întreţinerea bunurilor de patrimoniu, amenajarea de muzee cultural-religioase sau întreţinerea lor”.

Funcționarii din primărie au pus la cale un regulament foarte clar, după ce în anii trecuți au fost nevoiți să facă alocări suplimentare. Sprijinul financiar se acordă numai în baza unor documente justificative, cum ar fi devize de lucrări, copii după autorizații de construire pentru reparații capitale și construcții, declarații pe proprie răspundere în care să scrie că fondurile se vor folosi exclusiv pentru realizarea lucrărilor pentru care se cere finanțare, precum și fotografii care să demonstreze stadiul obiectivului pentru care se solicită sprijin financiar.

Primăria împarte la acest prim apel suma de 691.180 de lei, adică aproape 150.000 de euro, mult mai puțin decât anul trecut, când s-au alocat 2,27 milioane de lei. Majoritatea banilor, anul trecut, s-au dus către bisericile ortodoxe. Este foarte probabil ca în a doua parte a anului să fie împărțiți și alți bani către biserici.

Articole pe aceeași temă:

Jumătate de milion de euro din bugetul Timișoarei pe anul 2017 se duc în lăcașurile de cult deținute de diferite culte recunoscute în România. Cei mai mulți bani îi primesc ortodocșii, urmați de romano-catolici, apoi de greco-catolici. Bani din bugetul local pe anul 2017 mai ajung și la cultul or...
Bisericile din Timișoara beneficiază și anul acesta de finanțare de la primărie. Vorbim despre o sumă de aproape 2,3 milioane de lei, adică 500.000 de euro, care se împarte pe culte. Vedeți ce culte primesc sprijin financiar de la Primăria Timișoara! Consilierii locali vor trebui să-și dea acordu...

 49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor