BC SCM Timisoara continua disputa pe tema fostului club de baschet. Ironii fine intre tabere

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
BC SCM Timisoara continua disputa pe tema fostului club de baschet. Ironii fine intre tabere
La o săptămână după ce presa a anunțat că clubul BC SCM Timişoara a pierdut recursul depus în Elveţia contra sentinţei Tribunalului Arbitral de Baschet, clubul admite că a primit hotărârile Tribunalului Suprem Elveţian unde a contestat penalizarea. În răspunsul dat, autoritatea elvețiană anunță că nu e treaba lor să cerceteze hârtiile trimise „în vrac” pentru apărare, un răspuns ce pare ironic după ce clubul trimisese către instanță un geamantan cu 400 de file de hârtie.

BC SCM Timișoara admite în sfârșit că a primit răspunsul din partea Tribunalului Suprem Elvețian referitor la contestația depusă împotriva sentinței BAT prin care este obligat să plătească datorii de 150.000 de euro. De asemenea, admite că a primit interdicții la transferuri din partea FIBA, dar ne asigură că nu există pericolul să fie dată afară din campionat în acest sezon. Cel mai important e răspunsul celor din Elveţia, pe care clubul îl face public, şi care pare chiar unul ironic, vorbind despre documente trimise „în vrac” de timişoreni pentru a se apăra. De asemenea, şi comentariul clubului referitor la acest anunț pare să fie unul ironic, menționând că, de fapt, membrii tribunalului nu ar fi avut chef să analizeze maculatura excesivă lansată de BC SCM Timişoara.

Decizie Tribunalul Suprem Elvetian

„Reprezentanţii clubului nostru au intrat, săptămâna aceasta, în posesia hotărârilor prin care Tribunalul Suprem Elveţian a respins acțiunea în anularea hotărârilor BAT, acţiune în anulare pe calea căreia SCM Timişoara a invocat excepţia necompetenţei Tribunalului Arbitral (BAT). Clubul Municipal a susținut că BAT nu avea competenţa de a judeca acţiunile arbitrale inițiate de Nikolov Hristo, Shiloh Kyle, Milosevic Nenad şi Derrick Low, foşti jucători ai Asociaţiei Baschet Club Timişoara, nu ai SCM Timișoara. Tribunalul Suprem Elveţian afirmă că „nu s-au furnizat documente justificative direct consultabile” şi că „nu ar aparţine curţii de casaţie de a efectua cercetari în înscrisurile trimise „în vrac” de către apelant sau aflate în dosarul trimis de către tribunalul arbitral pentru a verifica daca cele mentionate de catre apelant sunt exacte”. Altfel spus, Onoraţii magistraţi ai Curţii Supreme Elveţiene au consemnat, cu propriile cuvinte, că nu au avut nici răbdarea, nici atenţia necesară să analizeze documentele aflate la dosarul cauzei, fie depuse de către SCM Timişoara sau trimise de către BAT. Concluziile asupra acestui aspect pot fi lăsate la aprecierea opiniei publice”, se spune în anunţul oficial al clubului, prezentat joi seara.

După ce a admis existența deciziei tribunale elveţiene, clubul de baschet mai anunţă că, de fapt, deciziile luate nu pot produce efecte pe teritoriul român decât dacă sunt acceptate şi de justiţia românească. O astfel de solicitare este deja lansată de reclamanţi şi va fi dezbătută de Tribunalul Timiş. Ei bine, până când decizia va fi luată, o altă măsură, cea a interdicției de transferuri deja funcționează.

„Facem precizarea că aceste hotărâri arbitrale emise de BAT şi necenzurate de Tribunalul Suprem Elveţian produc efecte pe teritoriul român în măsura în care ar fi recunoscute în dreptul intern printr-o procedură de exequatur, o astfel de cerere din partea reclamanţilor din aceste proceduri aflându-se pe rolul Tribunalului Timiş (primă instanţă în materie). În acest litigiu aflat pe rolul instanţelor interne, SCM Timişoara a invocat că aceste hotărâri arbitrale sunt contrare ordinii juridice române şi nu pot fi recunoscute în dreptul intern, având în vedere faptul că reclamanţii respectivi nu deţineau niciun raport juridic cu clubul SCM Timişoara şi cu atât mai mult, nu au încheiat niciun contract, nicio convenţie şi niciun acord arbitral cu SCM Timişoara”, a mai anunţat clubul.

De fapt, speranţele timişorenilor sunt acum legate chiar de justiţia românească:

„Clubul nostru îşi exprimă încrederea în sistemul de drept român şi în faptul că, spre deosebire de celelalte instanţe care şi-au aplecat atenţia asupra acestei problematici, instanţele române vor analiza cu rigoarea necesară aspectele invocate şi probate de către SCM Timişoara. SCM Timişoara este o instituţie publică, supusă respectării rigorilor şi exigenţelor aferente oricărei instiuţii publice și nevoită, conform dispozițiilor legale, să își apere argumentele pe toate căile legal posibile”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor