Bani pentru investitii in scolile speciale de la CJ Timis

De Valentin Rusu
Bani pentru investitii in scolile speciale de la CJ Timis
© TION - Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş
Consiliul Judeţean Timiş investeşte şi anul acesta în școlile speciale pe care le are în patrimoniu. Banii merg în mai multe direcţii, de la repararea sistemului de încălzire până la reabilitarea diferitelor clădiri.

La Liceul Teoretic IRIS s-a aprobat reabilitarea termică a clădirii internatului – s-a alocat o sumă estimativă de 250.000 lei. La Centrul Păunescu, pentru reabilitarea instalaţiei de încălzire interioară la clădirea care are P plus 3 plus M s-a aprobat suma estimativă de 60.000 lei, la Şcoala Specială Neveanu s-a aprobat un studiu de fezabilitate pentru demararea reparaţiei capitale la clădire şi în urma studiului se va vedea exact valoarea estimativă şi ce înseamnă reparaţie capitală la clădirea şcolii.

La şcoala Pufan a fost solicitat şi aprobat un sistem de protecţie parazăpadă pentru acoperiş – suma estimativă 15.000 lei. La Centrul Şcolar Roşca s-a aprobat reabilitarea acoperişurilor clădirii şcolii şi înlocuirea uşilor şi a geamurilor cu tâmplărie PVC – 200.000 lei – suma estimativă. La centrul Speranţa, pentru că din punct de vedere al clădirii se află într-o locaţie nouă, solicitările au venit doar pe aparatură de specialitate, pentru a susţine activitatea educaţională. Astfel, s-a aprobat un sistem de terapie respiratorie şi un walk cable pediatric, ambele în valoare aproximativă de 50.000 lei.

„La Şcoala Ciumăgeanu, deocamdată, nu s-au aprobat nici un fel de investiţii în clădire, până nu se va clarifica situaţia privind această clădire din punct de vedere al chiriei sau posibilitatea cumpărării acestei clădiri de către consiliul judeţean”, spune Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Clădirea şcolii Ciumăgeanu a fost preluată de Episcopia Romano-Catolică prin Ordinul Măicuţelor din Notre-Damme în urma schimbului cu Primăria Timișoara. Episcopia a dat primăriei Colegiul de Vest, iar la schimb, primăria a dat Ordinului Măicuţelor clădirea şcolii Ciumăgeanu.

Acum, reprezentaţii Ordinului au venit la Consiliul Judeţean Timiş pentru a negocia chiria pentru această clădire ori chiar posibilitatea cumpărării ei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !