Bani mai putini pentru intreprinderile mici si mijlocii

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Bani mai putini pentru intreprinderile mici si mijlocii
Schema de minimis – cel mai important program de ajutorare a întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), a cam dat-o în bară. Multe lucruri legate de această schemă au şchiopătat şi s-au schimbat, de la suma de bani pe care solicitantul o primea până la ordinea în care solicitanţii beneficiau de aceşti bani. Acum, ajutorul financiar a fost redus.

Ei bine, acum, lucrurile s-au schimbat, nu neapărat în bine, pentru că suma de care pot beneficia solicitanţii s-a înjumătăţit. „Anul acesta s-a încercat derularea acestei scheme, dar solicitările au fost numeroase, Ministerul de Finanţe a fost prins pe picior greşit, aşa că întreaga procedură a fost anulată”, spune Adrian Păşcuţă,  şeful Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timiş (OTIMMC).

Forma iniţială a fost profund modificată şi… „substanţial îmbunătăţită”. Acum vorbim de un ajutor financiar de cel mult 100.000 de euro, nu 200.000 de euro. „S-a renunţat la sistemul primul venit, primul servit. Banii se vor acorda pe punctaj, în ordinea descrescătoare. Punctajul se dă în funcţie de sectorul pe care se accesează finanţarea nerambursabilă, tipul de întreprindere şi alte caracteristici”, spune Păşcuţă. Se acordă un punctaj şi pentru numărul de locuri de muncă nou create. Înscrierile pentru accesarea acestor fonduri se vor face la începutul lunii ianuarie şi vor dura 10 zile. Mai multe detalii aici – http://otimmctm.softclass.net/.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor