Bani in plus pentru spitalele din Timis. CJAS: pacientii internati au dreptul la servicii medicale gratuite

De Valentin Rusu
Bani in plus pentru spitalele din Timis. CJAS: pacientii internati au dreptul la servicii medicale gratuite
© TION: Bani in plus pentru spitalele din Timis. CJAS: pacientii internati au dreptul la servicii medicale gratuite
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş (CJAS) a suplimentat, la începutul acestei luni, fondurile destinate unităţilor sanitare cu paturi cu care se află în relaţie contractuală. Pe lângă bugetul pe care îl aveau iniţial, spitalele din Timiş au primit în plus aproape 30 de milioane de lei.

Pentru bugetul aferent spitalelor din judeţ, a fost aprobată suma de 29.699.728 lei, pentru luna decembrie a anului în curs. Inițial, pe trimestrul patru a fost alocată suma de 59.946.564 lei.

„Odată cu această suplimentare, CJAS Timiş doreşte să preîntâmpine eventualele probleme ce pot apărea în actul medical şi să faciliteze accesul asiguraţilor la servicii medicale de calitate”, spune Mariana Marcu, purtător de cuvânt CJAS Timiş.

CJAS Timiş atrage atenţia managerilor de spital că bugetele au crescut semnificativ faţă de anii anteriori, „fiind suficiente” şi că au obligaţia de a garanta dreptul pacienţilor de a beneficia în mod gratuit, pe perioada internării, de toate serviciile medicale necesare pentru tratarea afecţiunilor de care suferă. Bugetul spitalelor din Timiș în 2013 a fost de 343.216.320 lei. Bugetul spitalelor in 2014 este de 381.503.340 lei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor