Banatul turistic va avea un portal pentru promovarea atractiilor din partea romaneasca si cea sarbeasca

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Banatul turistic va avea un portal pentru promovarea atractiilor din partea romaneasca si cea sarbeasca
Prin intermediul unui proiect transfrontalier va fi realizat un portal internet prin intermediul căruia va fi promovat Banatul, atât cel românesc cât şi cel sârbesc, din punct de vedere al atracţiilor turistice. www.banatour.eu va ajuta la dezvoltarea acestui sector economic.

Asociația Tehimpuls – al cărui membru fondator este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) – colaborează cu Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) în vederea realizării unui portal turistic care să cuprindă întreaga ofertă turistică a regiunii Banat (Banatul românesc și Banatul sârbesc) – www.banatour.eu.

Portalul va fi realizat în cadrul proiectului „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale“ finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia. Asociația Tehimpuls este lider în cadrul acestui proiect, iar Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) îndeplinește rolul de partener în cadrul proiectului.

Portalul www.banatour.eu își propune să revigoreze turismul din Banat prin prezentarea tuturor informațiilor utile unui vizitator al regiunii într-o formă inovativă. Astfel, portalul va fi trilingv (română, sârbă și engleză) și va conține o hartă interactivă a regiunii pe care utilizatorii o vor putea interoga pentru obținerea de informații suplimentare, fotografii dinamice, va integra sisteme pentru achiziția de bilete la diverse evenimente și realizarea de rezervări pentru cazare la pensiuni și hoteluri din regiune. Portalul va conține și un calendar cu evenimente din regiunea Banat și informații despre acestea, o aplicație-suport pentru planificarea unei călătorii în regiune (Trip Planner) și informații transmise în timp real despre vreme. De asemenea, va fi creată o aplicație specială care să permită accesarea informațiilor de pe pagina web pe telefoanele mobile inteligente.

Pentru asigurarea actualizării informațiilor conținute de portal și pentru prezentarea mai multor perspective, va fi creată o secțiune dedicată membrilor care va permite înregistrarea celor interesați să editeze și să posteze informații în vederea promovării produselor și serviciilor turistice din Banat. Forumul din cadrul portalului www.banatour.eu se va adresa tuturor celor care vor vizita portalul și care sunt interesați de serviciile de turism din regiunea Banat.

Proiectul „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale“ în cadrul căruia se finanțează portalul www.banatour.eu are o valoare de aproximativ 334.000 de euro, din care finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 316.500 de euro. Proiectul se va desfășura pe parcursul a 18 luni, urmând a se încheia în luna aprilie a anului 2014. Pe lângă crearea portalului, proiectul vizează înființarea și dezvoltarea unei organizații care să asigure promovarea turismului transfrontalier și susținerea administrațiilor locale în procesul de creare a unui brand turistic regional.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor