Noi trasee de cicloturism vor fi deschise in Romania si Serbia

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Noi trasee de cicloturism vor fi deschise in Romania si Serbia
© Foto: Tion
Partenerii din România şi Serbia din cadrul Grupului Cyclo au stabilit patru trasee turistice care să-i ajute pe vizitatori să cunoască mai bine Banatul. Proiectul de colaborare transfrontalieră este finanţat din bani europeni şi îşi propune promovarea ofertei turistice transfrontaliere și stimularea ciclismului.

Implementarea proiectului , intitulat „Turul Banatului“, a început în luna iulie, parteneri fiind orașul Jimbolia şi localitatea Nova Crnija. Finanțarea a fost asigurată în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, partener fiind şi Centrul Regional pentru Dezvoltarea Socio-Economică a Banatului (Serbia). Proiectul a fost elaborat în jurul ideii comune de a contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii, prin consolidarea și promovarea ofertei turistice transfrontaliere și stimularea ciclismului.

Miercuri, la Casa de Cultură din Jimbolia a avut loc o nouă întâlnire a Grupului Cyclo, constituit pentru punerea în aplicare a proiectului. De asemenea, grupul va contribui la înființarea și semnarea Platformei pentru dezvoltarea cicloturismului în regiune, formând baza inițiativelor și acțiunilor viitoare în acest domeniu.

Cu ocazia întâlnirii au fost discutate propunerile pentru traseele cicloturistice prin care ar urma ca bicicliştii să descopere mai bine Banatul. Rutele propuse sunt: Excursie prin Jimbolia, Circuit Jimbolia – Kikinda, Circuit Jimbolia – Jaša Tomić și Jimbolia – Timișoara prin Cenei.

Rutele, cuprinzând atracțiile turistice din zonă, vor fi prezentate pe portalul web de turism interactiv și vor fi incluse în aplicația mobilă creată în cadrul proiectului, cu scopul de a furniza bicicliștilor, doritori să viziteze regiunea, toate informațiile necesare cu privire la noile rute de biciclete (de Tours).

Deocamdată nu au fost stabilite rutele definitive, urmând ca acestea să fie verificate de către membrii Grupului Cyclo în primăvara anului 2018, iar concluziile trase în urma deplasării în teren vor fi prezentate la următoarea întâlnire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !