Banat business – Timisul are platforma de promovare a oportunitatilor de afaceri

De Adrian Panduru
Banat business – Timisul are platforma de promovare a oportunitatilor de afaceri
© TION - Banat business – Timisul are platforma de promovare a oportunitatilor de afaceri
În judeţul Timiş a apărut o pagină de internet interactivă, care are rolul de a promova oportunitățile de afaceri din regiunea transfrontalieră. Sistemul va fi utilizat pentru ca toate persoanele interesate să poată să obțină detalii despre oportunitățile de business.


Platforma www.banat-business.ro va include și o bază de date cu informații economice despre populație, localități, structuri de afaceri și multe altele. Mai mult, baza de date va cuprinde și hărți care vor oferi detalii despre agricultură, arii protejate sau infrastructura de afaceri. Platforma are la bază și un software pentru modelarea datelor, care va facilita accesul potențialilor investitori la diferite oportunități de business. Toate informațiile facilitate vor putea fi folosite și de instituțiile administrative.

Proiectul „Sprijinirea IMM-urilor prin dezvoltarea unei structuri e-business în județul Timiș și districtul vecin din Serbia” a ajuns la final. Pentru realizarea acestui proiect, ADETIM a colaborat cu municipalitatea din Vârșeț. S-a implementat în Timișoara un sistem informatic de promovare a oportunităților de afaceri din regiunea transfrontalieră, iar la Vârşeţ s-a înființat și un Centru de Incubare a Afacerilor.

„Sunt convins că acest proiect a dat posibilitatea pentru noi, județul Timiș, să punem în față ce avem de valoare. Eu sper să putem continua aceste colaborări. Mă bucur pentru ceea ce s-a reușit prin acest proiect, posibilitatea de a vedea în permanență printr-un click ce se întâmplă în județul Timiș din punct de vedere al infrastructurii”, a spus preşedintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Proiectul are o valoare totală de 1.791.152 de euro, dintre care 1.522.479 euro au fost facilitați prin fonduri IPA, 139.400 de euro au fost oferiți din bugetul Statului Român, 21.446 de euro reprezintă contribuția ADETIM, iar 107.826 de euro au fost oferiți de municipalitatea din Vârșeț.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !