BAC 2015: A inceput proba de competente digitale! Peste 5.000 de liceeni din Timis, in focul examenelor

De Adrian Panduru
4Comentarii
BAC 2015: A inceput proba de competente digitale! Peste 5.000 de liceeni din Timis, in focul examenelor
© FOTO: BAC 2015: A inceput proba de competente digitale! Peste 5.000 de liceeni din Timis, in focul examenelor
Bacalaureatul continuă cu proba de competenţe digitale. Liceenii au început, luni, o altă probă la care vor primi calificative, nu note. Această probă se desfăşoară în perioada 15-19 iunie.

Un număr de 5.197 de elevi sunt înscrişi în Timiş la această sesiune de Bacalaureat, din promoţia 2014-2015 plus promoţiile anterioare. Din totalul de 5.197, din promoţiile anterioare participă la BAC 782 de elevi.

Examenul durează 30 de minute, timp în care elevii trebuie să demonstreze că stăpânesc calculatorul. Tinerii vor primi un subiect practic pentru calculator şi întrebări de la membrii comisiei de examinare. În Timiş, în 56 de unități de învățământ de nivel liceal se susțin probe de competențe. Comisia județeană a numit, în fiecare unitate care are clase terminale, cu excepția a două unități de nivel liceal particular, neacreditate, o comisie de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Astfel, deși sunt 58 unități de învățământ ce au clase terminale, probe de competențe se susțin în 56 dintre acestea.

Comisiile de bacalaureat pentru evaluarea competențelor se compun din: președinte – directorul sau directorul adjunct al unității de învățământ; secretar – un cadru didactic cu abilitați în operarea pe calculator/informatician; membri – 1-2 cadre didactice; asistenți – câte două cadre didactice, de altă specialitate decât cea la care se susține proba, pentru fiecare sală în care se desfășoară probe scrise sau practice de examen, profesori examinatori – profesori de specialitate, pentru fiecare disciplină de examen la care se susțin probe de evaluare a competenţelor.

Elevii vor primi calificativul “utilizator începător” – dacă vor obţine între 0-25 de puncte, “utilizator mediu”, dacă vor obţine între 26-50 de puncte, “avansat” – pentru 51-74 de puncte şi “experimentat” – 75-100 de puncte.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015:

15 – 19 iunie: Evaluarea competenţelor digitale
22 – 26 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
29 iunie: Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
30 iunie: Limba şi literatura maternă proba E)b) – probă scrisă
1 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
3 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
6 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 – 9 iulie: Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie: Afişarea rezultatelor finale.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor