Autoritatile au decis: trecerile de pietoni din Timisoara vor fi vopsite in alb si rosu

De A.S.
15Comentarii
Autoritatile au decis: trecerile de pietoni din Timisoara vor fi vopsite in alb si rosu
Dacă săptămâna trecută oficialii Primăriei Timişoara nu erau hotărâţi dacă să vopsească în roşu sau în violet trecerile de pietoni, astfel încât şoferii să le vadă mai bine, viceprimarul Traian Stoia a anunţat, vineri, că decizia a fost luată. Vor fi colorate în roşu şi alb. În plus, autorităţile au constatat că sunt probleme de vizibilitate în trafic… din cauza florilor plantate pe domeniul public.

Săptămâna trecută, viceprimarul Traian Stoia a anunţat constituirea unei comisii care să identifice trecerile de pietoni cu risc crescut de accidente şi zonele în care sunt probleme cu indicatoarele rutiere, de exemplu din diverse motive este obturată vizibilitatea lor în trafic.

Comisia, din care fac parte reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Poliţiei Naţionale, a prezentat deja un prim raport, după ce a făcut, zilele trecute, inventarul semnelor de circulaţie de pe câteva artere ale Timişoarei. Din datele prezentate vineri de viceprimarul Traian Stoia reiese că pe bulevardul Take Ionescu şoferii nu pot vedea cum trebuie indicatoarele rutiere din cauza arborilor ornamentali şi a florilor. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi pe alte străzi ale urbei, pe Daliei, Versului, Stan Vidrighin, I.C. Brătianu, Proclamaţia de la Timişoara etc. Pe lângă semnele de circulaţie acoperite de vegetaţie s-au găsit şi unele deteriorate ori montate după stâlpi sau copaci. Autorităţile locale spun că în aceste cazuri se vor lua măsuri pentru remedierea problemelor, se vor face tăieri de arbori, iar florile vor fi mutate acolo unde este posibil acest lucru.

În ceea ce priveşte trecerile de pietoni, acestea vor fi vopsite în alb şi roşu, a anunţat Stoia, chiar dacă primarul Nicolae Robu, propusese, săptămâna trecută, să fie în violet. Ce efect ar trebui să aibă această măsură? „Le vezi. Trebuie pusă o lumină intermitentă care să atragă atenţia conducătorilor auto, trebuie o prevenţie. Astea care prezintă un grad mai mare de risc noi trebuie să le evidenţiem cumva. Trecerile vor fi vopsite în alb şi roşu, iluminate şi vopsite cu vopsea de calitate. Mov nu se poate, pentru că pentru moment nu are niciun fel de semnificaţie, violetul este o culoare cu care avem vopsite tramvaiele, troleibuzele şi tot ce mai circulă prin Timişoara… Asta, atâta timp cât culorile echipei de fotbal au fost alb-violet. Aceste culori se află în posesia domnului Iancu, aflat foarte aproape de ultimul recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care probabil va confirma condamnarea pe care a luat-o… E legal să fie vopsite cum hotărăşte consiliul local, inclusiv cu violet”, a afirmat viceprimarul.

Autorităţile locale au solicitat totodată ca în şcoli să aibă loc ore de educaţie rutieră, la care să fie invitaţi să participe poliţişti de la circulaţie.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor