Au ferecat poarta groazei – locul unde un om a fost sfartecat de caini in zilele de Craciun la Timisoara

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
23Comentarii
Au ferecat poarta groazei – locul unde un om a fost sfartecat de caini in zilele de Craciun la Timisoara
 Intrarea din spatele Gării de Nord din Timișoara a fost închisă în aceste zile circulației, după ce un om a fost atacat de câini în zilele Crăciunului în acea zonă. Poarta nu numai că a fost închisă cu lacătul, a fost de-a dreptul sudată.

Este vorba de poarta pe unde alegeau să treacă cei care mergeau înspre zona Circumvalaţiunii, cea care dă în intrarea Stadionului CFR. Acolo, în zilele Crăciunului, un om a fost sfârtecat de câini. Câinii l-au atacat şi i-au produs răni pe 90 la sută din suprafaţa corpului. Scăpat din acest masacru, cu greu, deoarece haita de câini l-a luat prin surprindere, omul a ajuns direct pe patul de spital, unde, prin grija doctorilor, a scăpat cu viaţă. Bărbatul trecea pur şi simplu peste liniile de cale ferată, aşa cum fac mulţi alţii atunci când vin (sau se duc) în direcţia Circumvalaţiunii, Mehala, Ronaţ, atunci când vor să meargă la gară sau au ca destinaţie finală partea de oraş de după Gara de Nord – Iosefin. La fel fac şi cei care vin din sens invers. Oamenii preferă să treacă peste linii, printre trenuri, gunoaie şi câini, pentru a scurta drumul. Dar se expun unor riscuri monumentale şi trec, practic, ilegal aceste linii. Oricum ar fi, acum poarta care era deschisă a căpătat un ditamai lacătul pe ea, ba mai mult, a fost şi sudată.

Aşa s-a găsit o rezolvare a problemei – lăsând oamenii fără o scurtătură, care, e drept, era ilegală şi periculoasă, mai ales la ceas de seară. Totuşi, odată cu sudarea porţii nu s-au gândit să facă şi ordine în acest loc, unde trenurile uitate de vreme, pe linii moarte, arată groaznic printre munţi de gunoaie. Pet-uri, cârpe, hârtii şi te mai miri ce găseşti acolo. Dar nu se mai vede gunoiul, pentru că poarta e închisă acum. Oricum, oamenii, în principal tinerii, au găsit o cale de a se fofila şi sar gardul. E şi uşor să faci acest lucru – în dreapta şi în stânga porţii sudate se află două dâmburi de pământ, destul de înalte, unde numai pui piciorul şi eşti dincolo, lucru uşor pentru oamenii în putere. Ieri, la ora prânzului, tinerii care veneau de la şcoală săreau gardul de zici că se antrenau la atletism, în timp ce bătrânii ocoleau poarta ferecată. Oricum ar fi, mizeria tot acolo a rămas… şi durerea.

 

 

 

 

 23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor