Atentie soferi, se inchide circulatia in zona centrala a Timisoarei

De Alina Strugariu
Atentie soferi, se inchide circulatia in zona centrala a Timisoarei
Atentie soferi, se inchide circulatia in zona centrala a Timisoarei
Autoturismele nu vor putea circula în zona Cetate a Timișoarei de vineri seara până sâmbătă seara, pentru că în 22 septembrie este Ziua Internațională fără Mașini. Sâmbătă vor fi organizate un târg de biciclete, sesiuni de dans, demonstraţii de karate şi alte evenimente în centru. Vineri noaptea se va închide circulația și pe bulevardul Vasile Pârvan, care se va transforma în pistă pentru role, biciclete și skate-uri.

Circulația auto va fi închisă vineri de la ora 22.00 pe bulevardul Vasile Pârvan, unde sunt așteptați toți timișorenii dornici să facă mișcare cu biciclete, role, skate-uri etc. Autorităţile locale precizează că evenimentele vor avea loc în cazul în care vremea va fi favorabilă.

Sâmbătă, 22 septembrie, este Ziua Internaţională fără Maşini. Începând de vineri seara până sâmbătă la ora 20.00 va fi închisă circulația în zona Cetate – zona vizată prin proiectul de reabilitare a spaţiilor publice din centrul istoric al oraşului Timişoara – Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Ţarcului, străzile Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Fără Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu, Enrico Carusso şi Mărăşeşti, aceasta din urmă fiind oricum transformată în spațiu pietonal.

În zona Cetate vor fi organizate diferite evenimente. De la ora 10.00 va fi organizat un Târg de biciclete, role și skate-uri în Piaţa Unirii, de la ora 10.30 vor fi demonstraţii de dans cu Clubul Sportiv Magnum pe strada Eugeniu de Savoya, iar de la ora 11.00 vor fi diverse competiţii sportive pentru public – demonstraţii de karate cu CS Bede Shotokan, skate şi jocuri cu CS Sport4Fun, badminton cu CS Municipal și volei cu Şcoala Generală nr. 30 pe strada Vasile Alecsandri.

La ora 10.30 vor fi organizate un campionat de sărit coarda, o întrecere pe picioroange și un concurs de desene pe asfalt pe strada Mărăşeşti.

Între orele 10.00-20.00, timișorenii vor putea vedea în fața Vicariatului Sârbesc din Piața Unirii o expoziție de planșe având ca temă reabilitarea centrului istoric. La ora 12.00 vor fi demonstrații de zumba pe strada Eugeniu de Savoya, iar cei de la Cloud Factory îi invită pe oameni la „Troc Ad-hoc”, să facă schimb de obiecte în acelaşi loc.

De la ora 16.00 vor fi muzică şi dans, jonglerii, ateliere de confecţionat papioane şi demonstraţii de tehnici de autoapărare pe strada Mărăşeşti.

Evenimentele au loc în cadrul Săptămânii Mobilității Europene, o campanie prin care se dorește conştientizarea populaţiei cu privire la creşterea gradului de poluare cauzat de traficul intens la nivel urban.

Verde pentru biciclisti la debutul Saptamanii Mobilitatii de la Timisoara

Biciclete, tramvaie de epoca si o zi fara masini in centrul Timisoarei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor