Atentie, se inchide circulatia pe autostrada dintre Orastie si Sibiu

De Marcel Hoster
Atentie, se inchide circulatia pe autostrada dintre Orastie si Sibiu
© Atentie, se inchide circulatia pe autostrada dintre Orastie si Sibiu (foto: arhiva)
Dacă aveţi drum pe autostrada A1 pe porţiunea dintre Orăştie şi Sibiu trebuie să ştiţi că de luni circulaţia va fi total închisă între nodul Sălişte şi cel de la Cunţa. Circulaţia va fi deviată în zonă pe drumul naţional.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunţat că începând de luni, 7 septembrie, de la ora 8, pe Autostrada A1, lotul Orăștie – Sibiu, va fi instituită restricția totală a traficului rutier între nodurile rutiere Sălişte (km 270+020) şi Cunţa (km 292+455). Instituirea restricției este necesară pentru remedierea degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600).

Mai precis, este vorba de zona unde au apărut deja celebrele crăpături în autostradă, acestea punând în pericol circulaţia normală a vehiculelor. De lucrări se va ocupa societatea care a construit tronsonul.

„În conformitate cu prevederile Contractului “Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului”, au anunţat cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Atât experţii tehnici din partea constructorului, cât şi cei din partea CNADNR, au concluzionat că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013.

În perioada de restricție totală, traficul rutier se va desfășura pe o rută alternativă, respectiv: DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa. Perioada de închidere a circulaţiei este de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !