Atentie! Prin Timis trece patrula de reciclare!

De Valentin Rusu
Atentie! Prin Timis trece patrula de reciclare!
Reciclarea este un cuvânt care începe să le fie din ce în ce mai cunoscut românilor. Iar dacă nu-l cunoaşteţi încă, aflaţi că elevii sunt cei care vi-l pot explica şi vă vor trage, de acum înainte, de mânecă pentru a recicla. Până la urmă, nici nu e aşa complicat. Asociația Română pentru Reciclare RoRec dă startul înscrierilor în noua ediție a programului național de educație de mediu “Patrula de Reciclare”!

Patrula de Reciclare continuă pentru al treilea an în județul Timiș, care s-a alăturat programului încă de la prima ediție. Grădinițele, școlile și liceele din județ au prilejul să își continue seria performanțelor de până acum. Până pe 11 octombrie, dascălii sunt invitați să își înscrie unitățile de învățământ în program și să se alăture uneia dintre cele mai active mișcări ecologiste de tineret din România. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită.
Ce fac ei? Explică membrilor comunităților în care trăiesc de ce este importantă colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Asociația RoRec susține echipele participante prin materiale educative, care îi ajută pe copii și tineri să înțeleagă cât de important este să colecteze și să recicleze deșeurile electrice în scopul protejării mediului. Profesorii și tinerii vor deveni ambasadorii acestui mesaj ecologic, îi vor stimula pe membrii comunităților lor să conștientizeze obligația de a colecta selectiv DEEE și să înțeleagă care sunt factorii de risc la care ne expunem cu toții printr-un comportament lipsit de responsabilitate în domeniu.
Până acum, la cele două ediţii ale programului au participat peste 30.000 de elevi și peste 900 de cadre didactice reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 300.000 kg de DEEE în România! 10 kilograme pe agent. În ediția 2012-2013, Patrulele de Reciclare au inițiat peste 500 de acțiuni de informare, proiecte creative și artistice în București și 29 de județe ale țării. Agenții au informat peste 350.000 de oameni, i-au convins să adopte un comportament responsabil și să predea DEEE în vederea reciclării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor