Atentie la udatul gradinii, riscati sa lasati localitati intregi fara apa!

De A.S.
3Comentarii
Atentie la udatul gradinii, riscati sa lasati localitati intregi fara apa!
© TION - Atentie la udatul gradinii, riscati sa lasati localitati intregi fara apa!
În Timişoara şi în comunele periurbane asigurarea necesarului de apă potabilă nu ridică probleme, spun reprezentanţii Aquatim, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre alte localităţi din judeţ, mai ales pe perioada verii, când oamenii îşi udă grădinile. Se poate ajunge la presiune scăzută şi chiar oprirea apei… Probleme au fost sesizate deja în câteva localităţi din judeţul Timiş.


Dacă unii timişoreni au apelat la foraje pentru a-şi uda grădinile, alţii folosesc apă de la reţeaua publică, iar asta poate cauza probleme.

Sate și comune din județul Timiș rămân sistematic fără presiune sau chiar fără apă la robinet, atunci când oamenii udă grădinile cu apă de la rețea. Recent, acest lucru a fost semnalat de cetățenii din Satchinez, Izvin, Săcălaz, Voiteg și Ciacova. Problema este una de sezon și se produce în perioadele cu temperaturi ridicate, când se folosesc cantităţi mari de apă potabilă pentru udatul grădinilor. Aquatim readuce în atenția consumatorilor această problemă, reamintind că, în perioadele caniculare, orice consumuri peste medie, inclusiv udatul excesiv al grădinilor, pot prejudicia alimentarea cu apă a întregii localităţi”, atrag atenţia cei de la Aquatim.

Reprezentanţii societăţii spun că ei au preluat foraje şi conducte de apă subdimensionate faţă de cerinţele actuale ale consumatorilor deserviţi.

Mai mult, sunt localităţi cu resurse limitate, în care există riscul diminuării debitului forajelor din cauza exploatării neraţionale. Din aceste motive, consumurile ridicate, peste medie, duc şi vor duce la presiuni scăzute sau chiar la lipsa apei, pentru toţi consumatorii branşaţi la reţeaua respectivă, indiferent în ce scop folosesc apa”, mai precizează directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Pentru a evita discontinuităţile în alimentarea cu apă, reprezentanţii societăţii intenţionează să instaleze contoare în localitățile rurale, acolo unde se observă consumuri foarte mari în sezonul cald.

Aria de operare a Aquatim cuprinde 100 de localități în județul Timiș, unde sunt montate peste 60.000 de contoare. Gradul de contorizare este de 100% în Timișoara și peste 95% raportat la toată aria de operare. Contorizarea integrală este unul dintre obiectivele societății.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor