Atentie la carnea de porc! Recomandarile medicilor

De Valentin Rusu
Atentie la carnea de porc! Recomandarile medicilor
© TION: Atentie la carnea de porc! Recomandarile medicilor
Au  rămas mai puțin de două săptămâni până la Crăciun, iar la fel ca în fiecare an, în această perioadă timișenii se pregătesc de tradiționalul tăiat al porcului.  Carnea nu trebuie consumată înaintea unui examen trichineloscopic, avertizează medicii.

Având în vedere că în această perioadă timișenii consumă carne de porc din gospodăria proprie, Direcţia de Sănătate Publică atenţionează populaţia să respecte următoarele recomandări:

  • să controleze trichineloscopic carnea de porc sacrificat în gospodăria proprie sau de vânat, în centrele autorizate ale autorităţilor sanitar-veterinare şi să respecte recomandările acestora;
  • să achiziţioneze carne numai din centre comerciale specializate, care pun în vânzare numai produse avizate sanitar-veterinar;
  • să renunţe la obiceiuri culinare riscante: consum de carne/preparate din carne crudă sau insuficient prelucrată termic.

 

„Atenţionăm populaţia că procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele. Recomandăm persoanelor care au consumat carne neexaminată trichineloscopic şi care prezintă simptomele afecţiunii (dureri abdominale, diaree, greţuri, vărsături – care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestată, febră, edeme palpebrale şi faciale, însoţite de conjunctivită, dureri musculare şi adinamie), să se prezinte la medic”, transmit reprezentanţii DSP Timiş.

Timișenii pot realiza examinările trichineloscopice în următoarele locații:

• Piaţa Iosefin – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
• Piaţa Iosefin- sc SANAVET Co. SA
• Piaţa Doina – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
• Piaţa Lipovei – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
• Piaţa 700 – punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
• Municipiul Lugoj, str. Nera nr. 4- punct de control sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor

Programul de lucru este următorul:

• luni – vineri, orele 08,30 – 16, 30
• sâmbătă, orele 9,00 – 15,00
• duminică, orele 9,00 – 13,00.

Tariful este 9 lei +TVA.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !