Atentie cum circulati pe santierul din centrul Timisoarei: strazi inchise, pietonii trec printre garduri

De A.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
Atentie cum circulati pe santierul din centrul Timisoarei: strazi inchise, pietonii trec printre garduri
© TION: Atentie cum circulati pe santierul din centrul Timisoarei: strazi inchise, pietonii trec printre garduri
Chiar dacă circulaţia este complet dată peste cap în zona centrală a Timişoarei în urma lucrărilor de reabilitare, autorităţile locale nu par deloc preocupate de modul în care sunt semnalizate aceste lucrări, de cum sunt nevoiţi să circule timişorenii prin şantier, să anunţe că se mai închide/redeschide vreo stradă, ori să prezinte din când în când stadiul lucrărilor cuprinse în proiectul pe fonduri europene…

Pe șantierul din Piața Libertății, de exemplu, nu se afla niciun muncitor miercuri în toiul zilei, dar aceștia lucrau pe alte străzi din zonă.
În Libertății a fost deschis la începutul lunii iulie un culoar de trecere pentru pietoni spre strada Alba Iulia. Recent a fost închis, în sensul că pietonii pot intra liniștiți pe șantier, pentru că este deschis dinspre liniile de tramvai, dar când ajung la strada Alba Iulia… dau de gard. Așa că oamenii trebuie să caute câte o ”gaură” prin împrejmuire pentru a ajunge în partea cealaltă. Dinspre strada Alba Iulia dacă vin au indicatoare prin care sunt înştiinţaţi că e șantier totuși: „Atenţie! Şantier în lucru. Cale de acces blocată”.

Pietonii mai au o variantă, să meargă pe lângă clădiri, pe strada Lucian Blaga şi de acolo spre Modex pentru a ajunge în centru, în Piaţa Victoriei…

Pe alte străzi în şantier se circulă, la fel, cu dificultate – trotuarele sunt din ce în ce mai înguste, ce a mai rămas din ele, sau pietonii trebuie să meargă pe podeţe, în funcţie de cum le mută deţinuţii care lucrează pe respectivele străzi…

Recent a fost închisă şi strada Augustin Pacha, în sensul că maşinile nu mai au acces nici pe această stradă, care a fost spartă în zona intersecţiei cu strada Eugeniu de Savoya. Oficialii primăriei n-au anunţat nimic. S-au pus două panouri de tablă în drum pentru a bloca intrarea, dar unii şoferi le dau deoparte şi mai intră cu autoturismele până la Savoya, pentru a parca.

Patru pieţe şi zece străzi din zona Cetate au intrat în reabilitare prin proiectul pe fonduri europene al Primăriei Timişoara: Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa General Traian Doda (Ţarcului) şi străzile Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Grisellini, strada Fără Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu şi Enrico Carusso.

Reprezentanţii municipalităţii au motivat că până acum nu s-a putut lucra în ritmul dorit din cauza ploilor şi a descoperirilor arheologice, pentru că s-a aşteptat o „optimizare” a proiectului privind reabilitarea centrului istoric din spusele primarului Nicolae Robu, astfel încât să fie inclusă în proiect şi punerea şi valoare a vestigiilor şi aprobarea unui act adiţional la contract pentru aceste lucrări de punere în valoare.

Oficialii primăriei au afirmat că şi Piaţa Libertăţii este pregătită de pavare, fiind prima piaţetă din Cetate care va fi pavată în cadrul proiectului, dar lucrările întârzie să înceapă. Cu pavajul s-au făcut până acum doar nenumărate teste pe strada Fără Nume, din primăvară încoace…

Termenul de finalizare a lucrărilor este iulie 2015.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor