Asociatia Timisoara – Capitala Culturala Europeana nu are spatiu pentru a pregati candidatura

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Asociatia Timisoara – Capitala Culturala Europeana nu are spatiu pentru a pregati candidatura
Acordarea unui spaţiu în Bastionul Theresia Aosciaţiei Timişoara-Capitală Culturală Europeană a stârnit vâlvă în plenul Consiliului Judeţean Timiş. Consilierii nu erau prea lămuriţi ce se vrea cu acest proiect şi de ce are nevoie de un spaţiu asociaţia care vrea să facă din urbea de pe Bega capitală culturală europeană în anul 2021.

Chestiunea e simplă, dar, cumva, în şedinţa aleşilor judeţeni problema a devenit complicată. Spaţiul practic se dădea comisiei de cultură din CJ Timiş pentru ca aceasta, apoi, să o dea asociaţiei, cu care nu se putea face un contract de închiriere, conform regulamentului de închiriere şi dare în folosinţă a spaţiilor din Bastion. Până la urmă, proiectul s-a amânat, până se clarifică toţi consilierii. E vorba de un spaţiu de 342 metri pătraţi.

„Este o chestiune legală de a acorda un spaţiu Asociaţiei Timişoara-Capitală Culturală Europeană. Ajutăm, aşa cum am promis, o asociaţie, că tot ne dorim să fim capitală culturală în 2021. Nu intră comisia de cultură acolo. Nu ne trebuie spaţiul ăla. Fiind o asociaţie, nu se poate acorda direct contract de închiriere. Jumătate din spaţiul acela e terasă”, a spus consilierul judeţean PSD Adrian Negoiţă, preşedintele Comisiei de Cultură din Consiliul Judeţean Timiş.

Consilierul judeţean PP-DD Petru Juravle nu a fost însă convins: „342 de metri trebuie pentru o comisie? Poate fac şi dansuri acolo. Ar fi trebuit o formulare mai clară”.

„Pentru a candida la titlul de Capitală Culturală Europeană Marsilia are o clădire întreagă dedicată unei asociaţii. Vor fi sute de inşi care vor intra acolo”, a spus şi Marin Popescu, consilier judeţean PDL.

Până la urmă, deşi unii consilieri judeţeni s-au „trezit” pe final, s-a hotărât ca proiectul să fie amânat pe şedinţa viitoare. Acum asociaţia stă pe strada Alba Iulia, la atelierul de urbanism, unde sunt toţi claie peste grămadă. Au nevoie de un spaţiu mai mare pentru întâlniri, grupuri de lucru, pentru a pregăti candidatura Timişoarei. În consiliul director sunt 11 membri, iar în adunarea generală sunt peste 100 de membri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor