Asociatia Femeilor Antreprenor organizeaza o noua editie a Balului Sperantei

De Marcel Hoster
1Comentariu
Asociatia Femeilor Antreprenor organizeaza o noua editie a Balului Sperantei
© Asociatia Femeilor Antreprenor organizeaza o noua editie a Balului Sperantei (foto: arhiva)
Una dintre cele mai vechi acţiuni caritabile, Balul Speranţei, va avea şi în acest an o nouă ediţiei. Asociaţia Femeilor Antreprenor din România continuă şi în 2015 strângerea de bani pentru căminul de bătrâni de la Giroc, dar şi pentru câteva proiecte mai mici.


Pe data de 6 noiembrie, la restaurantul Valery4, de la ora 19, va avea loc o nouă ediţie a Balului Speranţei. Evenimentul caritabil al AFAR speră să pună şi de această dată în puşculiţă cât mai mulţi bani, suma necesară celui mai mare proiect în care asociaţia este implicat, Căminul de Bătrâni „Sfânta Maria”, de la Giroc, necesitând fonduri importante.

„Birocraţia a depăşit aşteptările noastre, noua legislaţie de mediu a făcut ca avizele de specialitate să fie obţinute extrem de greu. A durat aproape un an şi jumătate. Cu banii care îi avem acum am putea să ne apucăm, dar nu am reuşi prea mult să lucrăm la clădire. Din păcate, suntem nevoiţi să schimbăm şi proiectul, dacă vrem să obţinem fonduri europene, noile acte normative vor impune ca această construcţie, pentru a beneficia de ani europeni, să ofere un fel de locuinţe familiale. Deci, proiectul interior al clădirii va trebui modificat”, spune Rodica Şuba, conducătoarea AFAR.

Valoarea proiectului este estimată la 2 milioane de euro, în acest moment asociaţia având strânşi în jur de 150.000 de euro.

Ca în fiecare an, şi la această ediţie a balului vor fi susţinute şi câteva proiecte mai mici. Din numeroasele solicitări depuse au fost reţinute trei. Primul vizează acordarea de sprijin pentru Căminul de Bătrâni de pe strada Inocenţiu Klein din Timişoara, aici există o sală de recuperare şi kinetoterapie, dar nu este dotată. Se va încerca dotarea sălii cu toate cele necesare. Al doilea proiect este al unei asociaţii care îndrumă tinerii în carieră şi care propune o serie de ateliere vocaţionale. Cel de-al treilea proiect, cel mai important şi urgent, vizează susţinerea financiară a Deliei Niculescu, în vârstă de 10 ani, o fetiţă care suferă de leucemie şi are nevoie de un tratament extrem de scump în Germania, pentru care părinţii nu dispun de toţi banii, chiar dacă şi-au vândut tot ce au avut, inclusiv casa.

Modul de finanţare a acestor proiecte va fi puţin diferit în acest an, mai precis, la fiecare masă de la bal va fi disponibilă o fişă, iar participanţii vor putea să decidă ce proiect vor sprijini şi cu ce sumă de bani.

Balul Speranţei va fi prezentat de actorul Silviu Biriş. Va exista un moment de balet, susţinut de trupa Rodicăi Murgu. De asemenea, continuă tradiţia şi de vor acorda titlurile de Regele şi Regina Balului, acordat pentru cine va susţine acţiunile AFAR cu cei mai mulţi bani . Preţul unei invitaţii este de 250 de lei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor