Asigurari de la ministrul Educatiei: problemele scolilor fara autorizatie sanitara din Timis vor fi rezolvate

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
2Comentarii
Asigurari de la ministrul Educatiei: problemele scolilor fara autorizatie sanitara din Timis vor fi rezolvate
© TION: Asigurari de la ministrul Educatiei: problemele celor 24 de scoli fara autorizatie sanitara din Timis vor fi rezolvate
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu s-a aflat vineri în Timiş, după care, la orele prânzului, a plecat într-o vizită în judeţul Arad. Sorin Cîmpeanu a declarat, la Dumbrăviţa, că problemele şcolilor fără autorizaţie sanitară de funcţionare vor fi rezolvate în anul 2015.

În judeţul Timiş sunt 24 de şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare, iar cea din Dumbrăviţa nu este printre ele. Ministrul a ales această şcoală deoarece programul său era foarte încărcat şi trebuia să ajungă în judeţul Arad – Dumbrăviţa fiind pe drumul spre autostrada care duce în judeţul vecin. Sorin Cîmpeanu a declarat, la Dumbrăviţa, că problemele şcolilor fără autorizaţie sanitară de funcţionare vor fi rezolvate în anul 2015. Multe dintre aceste unități școlare funcționează fără autorizație deoarece nu au apă curentă în incintă.

„Sunt 24 de şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare în Timiş, şcoli care pe parcursul anului şcolar care va începe în 2015 vor avea integral problemele rezolvate, vă asigur. În parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice am identificat fondurile necesare realizării lucrărilor pe baza cărora se poate obţine autorizaţie sanitară la nivel de judeţ. Sunt 24 de şcoli în Timiş faţă de 2520 la nivel naţional, din acest punct de vedere Timişul stă bine –este sub 1 la sută procentul şcolilor care nu deţin autorizaţie de funcţionare, în cele mai multe cazuri datorită alimentării cu apă”, a spus, la Dumbrăviţa, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu.

Ministerul a cerut de la toate inspectoratele din ţară situația școlilor cu probleme, iar în luna martie acestea vor fi centralizate, urmând ca împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale să aibă loc o identificare a resurselor financiare pentru ca aceste probleme să se rezolve.

În total, în Timiș sunt sproximativ 600 de școli, în care învață 94.000 de elevi.

Alte articole pe aceeași temă:

Ministrul Educatiei la Timisoara: intalnire cu directorii unitatilor de invatamant si vizite la scoli fara autorizatie

 

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor