Asfaltarea strazii Edgar Quinet a ajuns in sfarsit la licitatie. Autoritatile promit si parc in loc de buruieni

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
2Comentarii
Asfaltarea strazii Edgar Quinet a ajuns in sfarsit la licitatie. Autoritatile promit si parc in loc de buruieni
© TION: Asfaltarea strazii Edgar Quinet a ajuns in sfarsit la licitatie. Autoritatile promit si parc in loc de buruieni
După ani de aşteptări, reprezentanţii Primăriei Timişoara promit că în această toamnă sau cel târziu anul viitor vor începe lucrările pe strada Edgar Quinet, o stradă de nici jumătate de kilometru care, deşi se află într-un cartier rezidenţial, seamănă mai mult a drum de ţară. Autorităţile locale anunţă şi realizarea unui parc în zonă, pe un teren pe care a crescut până acum, ani la rând, ambrozie!

Sătui de praf, noroaie și promisiunile primăriei, locuitorii de pe Edgar Quinet ne-au scris în repetate rânduri pentru a ne sesiza starea deporabilă a acestei străzi. Şi asta, pentru că, reclamau oamenii la începutul anului, au trecut mai bine de 5 ani de când autorităţile locale tot promit că le vor asfalta şi lor strada, la fel cum s-a întâmplat cu toate celelalte din zona Braytim.

Asfaltarea străzii Edgar Quinet este în programul de investiţii al Primăriei Timişoara încă din anul 2009, când a fost aprobat în consiliul local studiul de fezabilitate pentru amenajare. Valoarea investiției era estimată atunci la aproximativ 207.000 de euro. De atunci nu s-a întâmplat nimic, dar în aprilie 2014 a fost aprobată o nouă hotărâre de consiliu, pentru actualizarea devizului general aferent obiectivului „Amenajare strada Edgar Quinet”. Valoarea a crescut la aproape 233.000 de euro.

În aceste zile, reprezentanţii municipalităţii au anunţat în sfârşit lansarea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor.

„E în derulare în sfârşit procedura de achiziţie publică a firmei care să execute lucrarea de amenajare pe strada Edgar Quinet. Atâtea mesaje am primit de la cetăţeni în aceşti ani pentru această stradă încât sunt convins că vom face o mare bucurie oamenilor din zonă. Ea nu a fost lăsată mai la urmă, dar acolo au fost o grămadă de complicaţii, pe care sigur că cetăţenii n-au de unde să le ştie (…) Sunt premise să începem chiar în această toamnă, strada este una nu foarte mare, dar foarte importantă pentru oamenii din zonă”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Răspunsul pe care îl primeau însă locuitorii până acum, în urma sesizărilor, făcea referire la bugetul disponibil, şi nu la alte complicaţii.

Strada Edgar Quinet are o lungime de 430 de metri şi este situată în zona de sud a oraşului, făcând legătura între străzile Mureş şi Gavril Musicescu.

În ceea ce priveşte lucrările care se pregătesc, valoarea estimată a contractului este de 760.350 de lei fără TVA potrivit anunțului de licitație.

„Lucrările includ asfaltare carosabil, amenajare de trotuare, extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 240 de metri, deci nici n-am avut canalizare pe toată strada, ci doar pe 190 de metri”, a anunţat Robu.

Licitaţia este în curs, data limită de depunere a ofertelor fiind 23 septembrie 2015.

Oamenii din zonă au reclamat şi faptul că autorităţile deţin acolo un teren neîngrijit, lăsat în paragină de ani, pe care creşte ambrozie.

Robu a declarat într-o primă fază că nu ştie care este situaţia respectivului teren, care este regimul său de proprietate, dar că va da dispoziţii să se intervină pentru eradicarea ambroziei. Ulterior a afirmat că într-adevăr proprietatea respectivă aparţine municipalităţii şi a anunţat că acolo ar urma să fie realizat un parc.

 

Alte articole pe aceeași temă:

In cati ani metrou? Peste 5 ani de asteptari pentru asfaltarea unei strazi de 400 de metri2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor