In cati ani metrou? Peste 5 ani de asteptari pentru asfaltarea unei strazi de 400 de metri

De A. Strugariu
Reactualizat la:
21Comentarii
In cati ani metrou? Peste 5 ani de asteptari pentru asfaltarea unei strazi de 400 de metri
© TION: In cati ani metrou? Peste 5 ani de asteptari pentru asfaltarea unei strazi de 400 de metri
Locuitorii de pe strada Edgar Quinet, situată într-un cartier rezidențial al Timișoarei, au ajuns la capătul răbdării, sătui de praf, noroaie și promisiunile primăriei, care anunță asfaltarea acestei străduțe de nici jumătate de kilometru de mai bine de 5 ani. Oamenii spun că sunt mințiți an de an de autorități, care nu sunt în stare nici să-și întrețină un teren pe care îl dețin în zonă, lăsat în paragină de ani și plin de buruieni. Dar locuiesc într-o zonă de vile şi plătesc impozite ca atare…

Locuitorilor de pe strada Edgar Quinet li se promite asfaltarea încă din timpul fostei administrații Ciuhandu. Le-a promis-o și actualul primar, dar deocamdată… nimic.

„Avem o mare problemă, şi anume că locuim pe singura stradă neasfaltată din cartierul de case Braytim, cartierul francez din zona Lidia-Musicescu. Deşi avem promisiunea în scris de la domnul primar că strada va fi asflatată (aceasta se întâmpla în 2013, n.r. – pe Facebook), strada a rămas în aceeaşi stare. Suntem cu toţii – aproximativ 40 de persoane – disperaţi de condiţiile primitive în care trebuie să locuim, deşi acest cartier este nou”, ne-a scris, revoltat, unul dintre locuitorii din zonă.

Omul spune că restul străzilor din zona Braytim, de altfel un cartier de vile al Timişoarei, au fost amenajate încă de dinainte de 2010, dar nu şi strada Edgar Quinet.

„În anul 2009 (chiar şi în 2006) s-a realizat o asfaltare în masă în cartierul Braytim (zona de vile delimitată la Nord de strada Lidia şi la Sud de strada Musicescu – recent asfaltată – n.r. – parţial). Toate străzile, cu excepţia străzii Edgar Quinet, au intrat în lucru. Strada Prof. Mircea Neamţu: iunie 2009 (…) Strada Pius Brânzeu: septembrie 2006 (…) Strada Debussy: aici asfaltarea s-a făcut ilegal, fără proiect şi fără autorizaţie de construcţie”, ne-a mai scris cetăţeanul care ne-a contactat pentru a reclama situaţia.
„Suntem ca o insulă uitată în mijlocul oceanului…”, se plânge omul.

Lucrare de 233.000 de euro, ani de aşteptări

Asfaltarea străzii Edgar Quinet este în programul de investiţii al Primăriei Timişoara încă din anul 2009, când a fost aprobat în consiliul local studiul de fezabilitate pentru amenajare. Valoarea investiției era estimată atunci la aproximativ 207.000 de euro, iar durata de execuție la 7 luni. De atunci nu s-a întâmplat nimic, dar în aprilie 2014 a fost aprobată o nouă hotărâre de consiliu local, pentru actualizarea devizului general aferent obiectivului „Amenajare strada Edgar Quinet”. Valoarea a crescut la aproape 233.000 de euro în 2014.

„Strada Profesor Edgar Quinet este amplasată în zona de sud a municipiului Timişoara, având o lungime de 425,00 m şi face legătura între străzile Mureş (la Nord) şi Musicescu (la Sud). Sectorul de drum propus spre amenjare, în momentul de faţă este realizat la nivel de pietruire (s-au executat mai multe etape de întreţinere a pietruirii existente prin completări cu piatră spartă), dar care sub acţiunea fenomenului de îngheţ-dezgeţ şi a traficului local nu se prezintă într-o situaţie bună din punct de vedere al viabilităţii rutiere, precum şi pentru traficul pietonal”, explicau reprezentanţii municipalităţii anul trecut în primăvară…

Oamenii susţin că în decursul anilor au făcut aproximativ 100 de sesizări pe tema străzii Edgar Quinet la primărie, au fost şi în audienţe la cei responsabili, dar nu s-a întâmplat nimic…

„Situaţia la zi, penultimul răspuns oficial, în scris, de la primărie, este că se aşteaptă “demararea procedurilor pentru achiziţia contractului de servicii”. Aceasta este evident o minciună, pentru că nici măcar nu există autorizaţie de construire emisă… Ultimul răspuns este că s-au retras banii de la buget pentru că lucrarea nu a fost
efectuată anul trecut”, spun cetăţenii din zonă.

Oamenii reclamă şi faptul că autorităţile deţin un teren neîngrijit, lăsat în paragină de ani, în cartier.

„Deşi Poliţia Locală Timişoara dă amenzi anual pentru spaţiile verzi neîngrădite şi neamenajate, acest teren de 7.153 mp este loc de depozitare de reziduri, materiale de construcţie, şi este plin de ambrozie (şi evident este neîngrădit). Altă problemă este că suntem impozitaţi ca şi cum am locui în zona de lux (zona A, asfaltată), deşi este evidentă lipsa asfaltului. Consider aceasta o ilegalitate!”, mai reclamă locuitorii din zonă, care speră să primească măcar un răspuns sincer din partea primăriei.

Noi promisiuni de la primărie

Răspunsul autorităţilor locale? Vor organiza licitaţia pentru execuţie imediat ce se aprobă bugetul pe anul în curs, după care ar urma să înceapă lucrările.

„În cursul anului 2014 a fost reactualizat studiul de fezabilitate aferent obiectivului “Amenajare strada Edgard Quinet” (…) Tot în 2014 a fost realizat şi proiectul tehnic aferent acestei investiţii. Valoarea estimată a investiţiei este de 1.046.000 lei (inclusiv TVA). Documentaţia de licitaţie este complet realizată. Imediat după aprobarea obiectivului în lista de investiţii, la aprobarea bugetului local al municipiului Timişoara pe anul 2015, procesul de achiziţie va demara. Durata de execuţie a lucrării este de 7 luni”, anunţă viceprimarul Dan Diaconu.

Video: Youtube/Cosmin Rotaru21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor